Τι να προσέξετε κατά την αγορά του Πασχαλινού Αρνιού

Τι να προσέξετε κατά την αγορά του Πασχαλινού Αρνιού

Ο ΕΦΕΤ κοινοποιεί χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που προτίθενται να καταναλώσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα.
Αριθμός Αναγνώσεων (142)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: Συμβουλές
Tags: hot
Ερωτήσεις-απαντήσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Ερωτήσεις-απαντήσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Τι ισχύει από 1-1-2017

Ολοι οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών με αντικείμενο επιχείρησης επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα εφόσον αυτά είναι μέτοχοι κατά ποσοστό 3% τουλάχιστον, οι διαχειριστές Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων, ο μοναδικός εταίρος μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι αγρότες. οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ, ο/η σύζυγος και τα ενήλικα τέκνα οικογένειας, σε περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης ακόμη και οι μοναχοί που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.

Αριθμός Αναγνώσεων (1134)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Αναλυτικές οδηγίες με βάση τη σχετική ΚΥΑ

Αναλυτικές οδηγίες με βάση τη σχετική ΚΥΑ

Πώς θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση «Πόθεν Εσχες» από τους υπόχρεους

Τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) απ΄ όλους τους υπόχρεους περιγράφει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, οι υπόχρεοι θα μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να μεταφέρουν τα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης στο «Πόθεν Έσχες» όπως και τα στοιχεία των ακινήτων τους από το Ε9. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων, που -όπως έχει ανακοινωθεί- θα γίνεται ηλεκτρονικά την ιστοσελίδα www.pothen.gr, προβλέπεται να ανοίξει αύριο και να κλείσει στις 15 Ιανουαρίου.

Αριθμός Αναγνώσεων (677)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ο επίσημος οδηγός για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων

Ο επίσημος οδηγός για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων

Οδηγίες χρήσης για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ο Οδηγός για την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015. 

Αριθμός Αναγνώσεων (694)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πόσο επικίνδυνες είναι οι αναλήψεις από ΑΤΜ;

Πόσο επικίνδυνες είναι οι αναλήψεις από ΑΤΜ;

Δείτε τους κινδύνους, αλλά και πρακτικές συμβουλές ασφαλείας

Η πρόσφατη σύλληψη δύο γυναικών για κλοπή χρημάτων από ΑΤΜ στο Παγκράτι επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα των απατών μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ. Μάλιστα, μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση οι συλληφθείσες να μη βασίστηκαν σε τεχνολογικές καινοτομίες για να υφαρπάξουν χρήματα, ωστόσο τόσο οι υψηλής τεχνολογίας, όσο και οι συμβατικές απάτες αυξάνονται σημαντικά.

Αριθμός Αναγνώσεων (953)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Οδηγίες, λεπτομέρειες και συμβουλές για φορολόγηση των ΕΣΠΑ

Οδηγίες, λεπτομέρειες και συμβουλές για φορολόγηση των ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ: Φορολογική αντιμετώπιση των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων

Με τα προγράμματα ΕΣΠΑ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να είναι πολύ μεγάλο, καλό θα είναι όσοι είναι τελικά δικαιούχοι να ετοιμάζονται και για τις φορολογικές λεπτομέρειες. Σχετικά με το θέμα, υπάρχει νομοθεσία (ειδικότερα η παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.4172/2013), αλλά και σχετικές εγκύκλιοι. 

Αριθμός Αναγνώσεων (775)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ

Τι ισχύει για όσους θέλουν να ανταλλάξουν 500άρικα

Οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ δόθηκαν πρόσφατα από τους αρμόδιους φορείς. Σε γενικές γραμμές δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πιο κάτω υπάρχουν οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Αριθμός Αναγνώσεων (816)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 3.0
Tags:
Νέες οδηγίες από τη ΓΓΔΕ

Νέες οδηγίες από τη ΓΓΔΕ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

Επιπλέον πληροφορίες και οδηγίες για ειδικότερα θέματα δίνει η ΓΓΔΕ σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι οδηγίες αφορούν κυρίως τις περιπτώσεις στις οποίες οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να επισκεφθούν την εφορία, όπως όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν ΑΦΜ, όσοι παντρεύτηκαν, όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2015 ενοίκια. Επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μην ξεχάσουν ότι φέτος δεν θα δηλωθεί ο κωδικός 049 όπου μέχρι πέρυσι αναγράφονταν οι αποδείξεις δαπανών. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν αυτόματα την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (793)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Οδηγίες βήμα - βήμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Οδηγίες βήμα - βήμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εν αναμονή της έναρξης υποβολής μέσω Taxisnet

Οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δίνει το Υπουργείο Οικονομικών ενόψει των επερχόμενων φορολογικών δηλώσεων. Όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει ήδη μια καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής κατά δύο μήνες σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. 

Αριθμός Αναγνώσεων (705)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Οδηγός επιβίωσης για τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Οδηγός επιβίωσης για τις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Συμβουλές της ΕΕΤΤ για να αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις

Στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας το τοπίο αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα, τα προγράμματα που προσφέρονται και οι οι χρεώσεις των εταιρειών δεν παραμένουν σταθερές και οι καταναλωτές βρίσκονται ανύμποροι να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Η Η Εθνική Επιτροπή Τηλεικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) πρόσφατα παρουσίασε 13 ερωτοαπαντήσεις που επιδιώκουν να ενημερώσουν το κοινό για τα δικαιώματά του, αλλά και να δείξουν το δρόμο για να αναζητήσει κανείς το δίκιο του.

Αριθμός Αναγνώσεων (750)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: Συμβουλές
Tags:
RSS
12345678910 Last