Eldoradο Gold: Ζητά αποζημίωση 750 εκατ. από το ελληνικό Δημόσιο

Eldoradο Gold: Ζητά αποζημίωση 750 εκατ. από το ελληνικό Δημόσιο

Λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για τις Σκουριές.

Αριθμός Αναγνώσεων (117)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: Νεα
Tags:
Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Έρχονται σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Τα ραβασάκια με τις νέες εισφορές του 2017 άρχισαν να αποστέλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι το ποσό κάθε μήνα, αλλά το υπόλοιπο θα εξοφλείται με τόκο 8%. Η πρώτη εισφορά θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. 

Αριθμός Αναγνώσεων (663)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα παράταση για τον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

Νέα παράταση για τον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

Στις 20 Φεβρουαρίου η νέα προθεσμία

Νέα παράταση δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για τα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και "Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ" μέχρι την 30/1/2017 για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ηλεκτρονικών φακέλων τεκμηρίωσης είναι η 20 Φεβρουαρίου 2017.

Αριθμός Αναγνώσεων (865)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Έπεσαν οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έπεσαν οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στα χέρια των ιταλικών σιδηροδρόμων έναντι 45 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκε την Τρίτη η έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών και εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (743)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 5.0
Κατηγορίες: ΕπενδύσειςΝεα
Tags:
Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Υποχρεωτικά η αμοιβή με πλαστικό χρήμα

Πρώτα οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι θα υποχρεωθούν εντός του 2017 να αποδέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για την αμοιβή τους, καθώς  συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλής φοροδιαφυγής. Οι κατηγορίες αυτές επαγγελματιών έχουν μπει στο στόχαστρο όχι μόνο από την ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων αλλά και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ξεκινά καμπάνια για την υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων POS που είναι απαραίτητα για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Αριθμός Αναγνώσεων (979)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
«Βόμβα» του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

«Βόμβα» του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση επαγγελματικών Ενώσεων κ.λπ. που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, η υπουργική απόφαση του 2014, που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των εμπορικών κλπ καταστημάτων σε τρεις περιοχές (και σε οκτώ υποπεριοχές) της χώρας.

Αριθμός Αναγνώσεων (759)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: Νεα
Tags:
Υπουργική απόφαση για 95.000 εκκρεμείς συντάξεις

Υπουργική απόφαση για 95.000 εκκρεμείς συντάξεις

Έως 3 χρόνια στην αναμονή

Με 860 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται σύντομα να ικανοποιήσει συνταξιούχους που περιμένουν 1-3 χρόνια τη σύνταξή τους. Η υπουργική απόφαση προβλέπει σφιχτή διαδικασία για να πληρωθούν οι εκκρεμότητες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η επίμαχη υπουργική απόφαση υπεγράφη ήδη από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, εξειδικεύοντας τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Αριθμός Αναγνώσεων (950)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιοι απαλάσσονται της σχετικής υποχρέωσης

Όλες σχεδόν οι καταναλωτικές δαπάνες αγαθών και υπηρεσιών περιλαμβάνονται στη λίστα για το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου, βάση της πολυαναμενόμενης υπουργικής απόφασης που επιτέλους δημοσιεύτηκε. Εξαιρούνται δαπάνες που δεν θεωρούνται καταναλωτικές, όπως δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ). Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες υγείας, καθώς εμπίπτουν σε άλλη διάταξη. Ακόμη η απόφαση ορίζει ποιες κατηγορίες φορολογουμένων εξαιρούνται από τη χρήση καρτών και πρέπει να συγκεντρώσουν ίσης αξίας αποδείξεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Αριθμός Αναγνώσεων (1203)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Το 2016 δημιουργήθηκαν 136.260 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το 2016 δημιουργήθηκαν 136.260 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το 55% ελαστικής μορφής

Την υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που με ικανοποίηση ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. «Τα στοιχεία των ροών της μισθωτής απασχόλησης στο σύνολο του 2016, είναι ελπιδοφόρα και για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης δείχνουν τάση ουσιαστικής ανάκαμψης της απασχόλησης» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. 

Αριθμός Αναγνώσεων (808)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 5.0
Tags:
Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Περίπου 1 στα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Πρώτα ήρθαν το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ακολούθησε η αύξηση των προκαταβολών φόρου φτάνοντας πλέον το 100%. Τώρα, με το βουνό των φόρων να έχει λυγίσει έναν στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από το 2011, τη χαριστική βολή στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αμείβονται με τα λεγόμενα μπλοκάκια έρχεται να δώσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αριθμός Αναγνώσεων (910)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
RSS
12345678910 Last