Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Περίπου 1 στα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Πρώτα ήρθαν το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ακολούθησε η αύξηση των προκαταβολών φόρου φτάνοντας πλέον το 100%. Τώρα, με το βουνό των φόρων να έχει λυγίσει έναν στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από το 2011, τη χαριστική βολή στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αμείβονται με τα λεγόμενα μπλοκάκια έρχεται να δώσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αριθμός Αναγνώσεων (910)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Στα 5,6 δισ. ευρώ τα φέσια προς την Εφορία

Η σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία κατά 1,25 δισ. σε ένα μήνα χτυπάει καμπανάκι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς αποδεικνύουν την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή σημειώθηκε το Μάιο, πριν δλδ. υποβληθεί μεγάλο μέρος των δηλώσεων, πριν ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις και βέβαια πριν τον ΕΝΦΙΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (759)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις νομικών προσώπων

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις νομικών προσώπων

Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις νομικών προσώπων

Μια πολύ μεγάλη εκκρεμότητα για την υποβολή των φορογικών δηλώσεων φυσικών προσόπων η οποία καθυστερεί, αυτή της υποβολής των δηλώσεων των νομικών προσώπων επιτέλους λύθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων άνοιξε.

Αριθμός Αναγνώσεων (755)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βροχή οι ανατιμήσεις τον Ιούνιο

Βροχή οι ανατιμήσεις τον Ιούνιο

Δείτε σε ποια προϊόντα αυξάνονται οι τιμές

Μεγάλες ανατιμήσεις θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές σε πλήθος αγαθών και υπηρεσιών το άμεσα προσεχές διάστημα. Κάποιες από τις ανατιμήσεις αυτές προγραμματίζονται για τις αρχές του νέου έτους, οι περισσότερες όμως αναμένονται μέσα στον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου αυξάνονται οι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, αυτοκίνητα αλλά και στην μπίρα, ενώ ακόμα περισσότερες αυξήσεις θα έρθουν από την 1η Ιουλίου, λόγω της αύξησης στο ΦΠΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (739)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Οι 10 βασικές φορολογικές αλλαγές του 2016

Οι 10 βασικές φορολογικές αλλαγές του 2016

Κριτική στις φορολογικές αλλαγές του 2016 από τον ΕΒΕΠ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επιχειρήσεων - μελών του, κατέγραψε τις 10 βασικές φορολογικές αλλαγές του 2016. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ολοκληρώνονται οι αλλαγές στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης, όπου αναμένεται να τροποποιηθούν ορισμένοι κωδικοί όπως αυτός των αποδείξεων και των ανείσπρακτων ενοικίων. 

Αριθμός Αναγνώσεων (979)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μην ξεχάσετε τα χαράτσια πριν κλείσει ο χρόνος

Μην ξεχάσετε τα χαράτσια πριν κλείσει ο χρόνος

Τέσσερις μέρες προθεσμία για ΕΝΦΙΑ, τέλη και φόρο εισοδήματος

Σειρά φορολογικών υποχρεώσεων έχουν οι πολίτες που το έχουν αφήσει για την τελευταία στιγμή μέχρι το τέλος του έτους. Πιο συγκεκριμένα, όσοι δεν το έχουν πράξει, θα πρέπει να σπεύσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ειδικά για τα τέλη, το πρόστιμο είναι εξαιρετικά τσουχτερό και οδηγεί στο διπλασιασμό του ποσού που θα πρέπει κανείς να πληρώσει. 

Αριθμός Αναγνώσεων (789)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Στο TAXIS η αυξημένη προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις

Στο TAXIS η αυξημένη προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις

Σε δύο δόσεις έως το τέλος Δεκεμβρίου η πληρωμή

Αναρτήθηκαν στο TAXISnet τα ποσά της αυξημένης προκαταβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2014 για 25.000 νομικά πρόσωπα. Πρόκειται για την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%, η οποία αναμένεται να επιφέρει αύξηση εσόδων στο δημόσιο ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (613)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε ισχύ το νέο ποινολόγιο της εφορίας

Σε ισχύ το νέο ποινολόγιο της εφορίας

Μικρότερα πρόστιμα, αλλά και ποινικές διώξεις

Σε ουσιαστική ισχύ τέθηκε με την έκδοση εγκυκλίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το νέο ποινολόγιο της εφορίας, το οποίο είναι ηπιότερο για μικροπαραβάσεις ή μη έκδοση αποδείξεων αλλά πολύ πιο σκληρό για τους κατά σύστημα φοροφυγάδες. 

Αριθμός Αναγνώσεων (816)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Έρχονται 30.000 εκκαθαριστικά

Έρχονται 30.000 εκκαθαριστικά

Πρόσθετο φόρο 300 εκατ.ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα

Σοκ ρευστότητας σε 30.000 επιχειρήσεις φέρνει η εκ των υστέρων αύξηση των προκαταβολών φόρου από το 80% στο 100%, η οποία ψηφίστηκε το καλοκαίρι, καθώς τώρα έρχεται η ώρα της πληρωμής.

Αριθμός Αναγνώσεων (718)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Έρχονται έλεγχοι σε επιτηδευματίες που έχουν κάνει αυτοπεραίωση...

Έρχονται έλεγχοι σε επιτηδευματίες που έχουν κάνει αυτοπεραίωση...

Αφορά σε δηλώσεις των ετών 2013 και 2014

Ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια τις ανέλεγκτες χρήσεις τους με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλεγχο της εφορίας. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου, που καθορίζει το δείγμα προς έλεγχο δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2013 και 2014, που έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13−17 του Ν. 3296/2004.

Αριθμός Αναγνώσεων (749)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
1234