Νέα υποχώρηση κατά 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA

Νέα υποχώρηση κατά 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA

Στα 46,3 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 2,7% ή 1,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σε σχέση έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Πέμπτη. Η χρηματοδότηση από τον ELA μειώθηκε στα 46,3 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου από τα 47,6 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αριθμός Αναγνώσεων (601)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βελτίωση της εικόνας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Βελτίωση της εικόνας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Η ΕΚΤ μειώνει κι άλλο το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 700 εκατ. ευρώ στα 51,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Αριθμός Αναγνώσεων (504)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αμετάβλητο διατήρησε η ΕΚΤ το όριο του ELA στα 51,8 δισ. ευρώ

Αμετάβλητο διατήρησε η ΕΚΤ το όριο του ELA στα 51,8 δισ. ευρώ

Σταθεροποίηση της ρευστότητας στα τρέχοντα επίπεδα

Αμετάβλητο διατηρήθηκε από την ΕΚΤ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) στα 51,8 δισ. ευρώ, έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της ΤτΕ. Στις 20 Οκτωβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των €51,8 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αριθμός Αναγνώσεων (557)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πάνω από 20 δισ. ευρώ εισήλθαν στις τράπεζες

Πάνω από 20 δισ. ευρώ εισήλθαν στις τράπεζες

Περίπου ένα τρίμηνο μετά την χαλάρωση των capital controls, πάνω από 20 δισ. ευρώ (σε σύνολο καταθέσεων 123 δισ. ευρώ) θεωρούνται «νέο χρήμα» που δεν υπόκειται σε ελέγχους. Οι καταθέσεις δημιουργήθηκαν από εμβάσματα εξωτερικού (περίπου 5 δισ. ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ προέρχονται από μετρητά.

Αριθμός Αναγνώσεων (537)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 5.0
Tags:
Υποχώρησε στα 47,6 δισ. ευρώ ο ELA

Υποχώρησε στα 47,6 δισ. ευρώ ο ELA

Μείωση 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από ELA τον Σεπτέμβριο

Ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,3 δισ. ευρώ στα 47,7 δισ. ευρώ, από 48,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Μείωση εμφάνισε και η απευθείας χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ στα 27,7 δισ. ευρώ, από 29,6 δισ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (546)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αύξηση καταθέσεων τον Αύγουστο κατά 1,3 δισ. ευρώ

Αύξηση καταθέσεων τον Αύγουστο κατά 1,3 δισ. ευρώ

Μείωση των δανείων παρά τη βελτίωση της ρευστότητας

Αύξηση των καταθέσεων σημειώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες ενισχυμένες κατά 1,3 δισ. ευρώ, ή κατά 1,07% σε μηνιαία βάση, διαμορφώθηκαν στα 123,89 δισ. ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2003. Τον Ιούλιο είχαν υποχωρήσει κατά 160 εκατ. ευρώ, στα 122,58 δισ. ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (593)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βελτίωση της ρευστότητας

Βελτίωση της ρευστότητας

Νέα μείωση του ορίου του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ

Σε περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις τράπεζες προχώρησε η ΕΚΤ, κατόπιν αιτήματος της ΤτΕ. Το όριο μειώθηκε στα 51,9 δισ. ευρώ έως και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. «Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,9 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» σημειώνει η ΤτΕ.

Αριθμός Αναγνώσεων (549)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βελτιωμένη η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Βελτιωμένη η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Νέα μείωση κατά 2,6 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ELA) μειώθηκε κατά 5% ή 2,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Ειδικότερα, η έκτακτη χρηματοδότηση, που είναι πιο ακριβή, διολίσθησε στα 48,89 δισ. ευρώ από 51,44 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, γεγονός που οφείλεται στην επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, η οποία προσέφερε ξανά πρόσβαση στη φθηνή χρηματοδότηση της κεντρικής ευρωτράπεζας. 

Αριθμός Αναγνώσεων (489)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα μείωση του ELA

Νέα μείωση του ELA

Στα 52,7 δισ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το όριο του ELA για τις τράπεζες

Κατά 1,4 δισ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μείωση του ELA στα 57,2 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, σημειώνει η ΤτΕ.

Αριθμός Αναγνώσεων (595)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Θεαματική αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Θεαματική αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Έχουν επιστρέψει κεφάλαια ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ

Θεαματική είναι η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από εγχώριες τραπεζικές πηγές. Οι πηγές του Πρακτορείου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι έως τον Μάιο του 2015 είχαν φύγει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 4,5 - 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα. Σήμερα έχουν επιστρέψει κεφάλαια ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, βοηθούντος και του τουρισμού.

Αριθμός Αναγνώσεων (593)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last