Οι νάρκες και τα δώρα του νέου ΕΝΦΙΑ

Φορολογία

Ελαφρύνσεις για την πλειονότητα των φορολογούμενων επιβαρύνσεις για λίγους και αμετάβλητα ποσά φόρου για πολλούς περιλαμβάνει η φετινή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, δεν έλλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και οι νάρκες.

Όπως προαναφέρθηκε η πλειονότητα των φορολογούμενων και συγκεκριμένα 8 στους 10 φορολογούμενους έχουν μικρή ή μεγάλη μείωση του φόρου. Λίγοι όμως περίμεναν ότι η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φόρου στον κύριο φόρο θα οδηγούσε σε μεγάλες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Συγκεκριμένα φορολογούμενοι με μεσαία περιουσία που μέχρι και πέρυσι πλήρωναν συμπληρωματικό φόρο είδαν τον λογαριασμό να περιορίζεται αισθητά σε επίπεδα άνω του 40%. Με βάση τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ο φόρος υπολογίζεται σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά, με αποτέλεσμα ακόμα και οι ειδικοί επιβαρυντικοί συντελεστές που ήρθαν να καλύψουν το κενό  του συμπληρωματικού φόρου δεν οδηγούν στις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με ακίνητη περιουσία 677.800 ευρώ το 2021, η οποία αυξήθηκε μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών στα 700.170 ευρώ ενώ το 2021 πλήρωσε 3.876 ευρώ για κύριο και συμπληρωματικό φόρο, ο ΕΝΦΙΑ έχει προσγειωθεί φέτος στα 2.179 ευρώ με τη μείωση να φτάνει στο 43,7%.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital.gr

14 thoughts on “Οι νάρκες και τα δώρα του νέου ΕΝΦΙΑ

 1. Pingback: Reba Fleurantin
 2. Pingback: Leandro Farland
 3. Pingback: MILFCity
 4. Pingback: best-domains
 5. Pingback: Paper help
 6. Pingback: allergies
 7. Pingback: valentines gift
 8. Pingback: sleep better
 9. Pingback: Click Here
 10. Pingback: Click Here
 11. Pingback: Click Here

Comments are closed.