Ποια επαγγέλματα απειλούνται με… εξαφάνιση – Οι νέες περιζήτητες ειδικότητες

Νέα

Η τεχνολογική πρόοδος πάντοτε επηρέαζε τη διάρθρωση της απασχόλησης μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων και οδηγούσε στην υποκατάσταση της ανθρώπινης εργασίας από τις μηχανές.

Η κρίση του Covid-19 μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών  και αναζήτησης νέων εξειδικευμένων στελεχών από τις επιχειρήσεις. Τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού και ο κίνδυνος μελλοντικής εμφάνισης παρόμοιων κρίσεων, δημιουργούν κίνητρα για τις επιχειρήσεις για να μεταβούν σε ένα ψηφιοποιημένο και αυτοματοποιημένο περιβάλλον παραγωγής και εργασίας.

Σύμφωνα με την μελέτη “The Future of Jobs Report 2020” του World Economic Forum, επαγγέλματα, όπως οι αναλυτές δεδομένων (Data Analyst and Scientist), οι ειδικοί τεχνητής νοημοσύνης (AI Specialists), μηχανικής μάθησης (Machine Learning Specialists), μαζικών δεδομένων (Big Data Specialists), ψηφιακού μάρκετινγκ και στρατηγικής (Digital Marketing and Strategy Specialists) και ψηφιακού μετασχηματισμού (Digital Transformation Specialists), καθώς και οι μηχανικοί ρομποτικής (Robotics Engineers) και FinTech (FinTech Engineers) είναι επαγγέλματα, τα οποία δεν υπήρχαν λίγα χρόνια πριν.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

18 thoughts on “Ποια επαγγέλματα απειλούνται με… εξαφάνιση – Οι νέες περιζήτητες ειδικότητες

  1. Pingback: ivermectil class
  2. Pingback: priligy cost
  3. Pingback: stromectol otc
  4. Pingback: otc viagra usa

Comments are closed.