Αλλάζουν όλα στις εφορίες

Φορολογία

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς επίσκεψη στην Εφορία δίνει η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΔΟΥ, την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΔΟΥ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ειδικότερα, ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει άμεση σχέση με τον πολίτη. Να εξαλειφθεί, δηλαδή, η αναγκαιότητα παρουσίας του φορολογούμενου στις εφορίες. Εξήγγειλε την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, αλλά και των υποδομών των φορολογικών υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά και από το σπίτι του για όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, που πραγματοποιούνται σήμερα στις εφορίες.

«Στόχος μας είναι να μεταβιβάζονται ακίνητα χωρίς να χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία στην Εφορία και ο στόχος αυτός περνά μέσα από την ψηφιοποίηση των τμημάτων κεφαλαίου των εφοριών», δηλώνει ο κ. Βεσυρόπουλος και εξηγεί:

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr