Ρύθμιση 120 δόσεων: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Ρύθμιση 120 δόσεων: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Mέχρι το τέλος Απριλίου σκοπεύει το υπουργείο Εργασίας να θέσει σε εφαρµογή την ηλεκτρονική πλατφόρµα για τις αιτήσεις υπαγωγής στην ευνοική ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αριθμός Αναγνώσεων (137)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Υποχρεωτικά η αμοιβή με πλαστικό χρήμα

Πρώτα οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι θα υποχρεωθούν εντός του 2017 να αποδέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για την αμοιβή τους, καθώς  συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλής φοροδιαφυγής. Οι κατηγορίες αυτές επαγγελματιών έχουν μπει στο στόχαστρο όχι μόνο από την ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων αλλά και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ξεκινά καμπάνια για την υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων POS που είναι απαραίτητα για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Αριθμός Αναγνώσεων (979)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιοι απαλάσσονται της σχετικής υποχρέωσης

Όλες σχεδόν οι καταναλωτικές δαπάνες αγαθών και υπηρεσιών περιλαμβάνονται στη λίστα για το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου, βάση της πολυαναμενόμενης υπουργικής απόφασης που επιτέλους δημοσιεύτηκε. Εξαιρούνται δαπάνες που δεν θεωρούνται καταναλωτικές, όπως δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ). Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες υγείας, καθώς εμπίπτουν σε άλλη διάταξη. Ακόμη η απόφαση ορίζει ποιες κατηγορίες φορολογουμένων εξαιρούνται από τη χρήση καρτών και πρέπει να συγκεντρώσουν ίσης αξίας αποδείξεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Αριθμός Αναγνώσεων (1203)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Έχουν ολοκληρωθεί 93.000 συμψηφισμοί

Έχουν ολοκληρωθεί 93.000 συμψηφισμοί

Αρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές

Για πρώτη φορά η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές. Ήδη έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό email. Το ποσό του συμψηφισμού φτάνει προς το παρόν τα 6,76 εκατ. ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (627)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κλείσιμο βιβλίων με 100 ευρώ

Κλείσιμο βιβλίων με 100 ευρώ

Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

Αριθμός Αναγνώσεων (637)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μαζικός συμψηφισμός με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές

Μαζικός συμψηφισμός με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές

Διευκόλυνση για χιλιάδες φορολογούμενους

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο σε όλες τις Δ.Ο.Υ. μαζική διενέργεια συμψηφισμού με βεβαιωμένες μη ρυθμισμένες οφειλές. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις (πληρωμές μεγαλύτερες των οφειλών), που αφορούν σε 141.161 ΑΦΜ και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (614)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κατακόρυφη αύξηση στις επιδόσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών

Κατακόρυφη αύξηση στις επιδόσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών

Τουλάχιστον εξετάζονται οι υποθέσεις

Κατακόρυφη αύξηση στις επιδόσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών για το εννεάμηνο 2016, ανακοίνωσε η Γενική Γραμμετεία Δημοσίων Εσόδων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση αποφεύγει να γνωμοδοτήσει στις προσφυγές που λαμβάνει.  

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αναλυτικές οδηγίες με βάση τη σχετική ΚΥΑ

Αναλυτικές οδηγίες με βάση τη σχετική ΚΥΑ

Πώς θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση «Πόθεν Εσχες» από τους υπόχρεους

Τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) απ΄ όλους τους υπόχρεους περιγράφει κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, οι υπόχρεοι θα μπορούν με ηλεκτρονικό τρόπο να μεταφέρουν τα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης στο «Πόθεν Έσχες» όπως και τα στοιχεία των ακινήτων τους από το Ε9. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων, που -όπως έχει ανακοινωθεί- θα γίνεται ηλεκτρονικά την ιστοσελίδα www.pothen.gr, προβλέπεται να ανοίξει αύριο και να κλείσει στις 15 Ιανουαρίου.

Αριθμός Αναγνώσεων (677)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Απόφαση ΓΓΔΕ για υποκείμενους σε ΦΠΑ με έδρα σε κράτος-μέλος της ΕΕ

Απόφαση ΓΓΔΕ για υποκείμενους σε ΦΠΑ με έδρα σε κράτος-μέλος της ΕΕ

Χωρίς φορολογικό αντιπρόσωπο οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος εκτός Ελλάδος

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ.Πιτσιλής, εξέδωσε απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η ΠΟΛ. 1113/2013, «Διαδικασία χορήγησης Α.Φ.Μ. και υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για την καταβολή του φόρου από υποκείμενους στο φόρο εγκατεστημένους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Με την εν λόγω απόφαση, οι υποκείμενοι στο ΦΠΑ που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος εκτός Ελλάδος, μπορούν πλέον, πέραν της λήψης ΑΦΜ και της υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, να προβαίνουν και στις υπόλοιπες δηλώσεις Μητρώου, όπως μεταβολών και διακοπής, χωρίς να ορίσουν υποχρεωτικά φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. 

Αριθμός Αναγνώσεων (505)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Στην παγίδα του «καταθεσιολογίου» πιάστηκαν 250.000 φορολογούμενοι

Στην παγίδα του «καταθεσιολογίου» πιάστηκαν 250.000 φορολογούμενοι

Ξεκίνησαν οι διασταυρώσεις

Η ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων φαίνεται να αποδίδει, καθώς ήδη εντοπίστηκαν 250.000 φορολογούμενοι των οποίων οι καταθέσεις δεν δικαιολογούνται με βάση τα δηλωμένα εισοδήματα. Το «καταθεσιολόγιο», η με ηλεκτρονικό τρόπο σύγκριση «πρωτογενών» καταθέσεων με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι, έως πρόσφατα δεν μπορούσε να λειτουργήσει, καθώς δεν υπήρχε αξιόπιστο και αποτελεσματικό λογισμικό προκειμένου να τρέξουν οι διασταυρώσεις. Πρόσφατα, ωστόσο, άρχισαν οι πρώτες διασταύρωσεις που έδειξε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Αριθμός Αναγνώσεων (577)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last