Alpha Bank: Συμφωνία πώλησης του Hilton Αθηνών

Alpha Bank: Συμφωνία πώλησης του Hilton Αθηνών

Έναντι 142 εκατ. ευρώ

Στην υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ηilton Athens, προχώρησε την Παρασκευή η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.

Αριθμός Αναγνώσεων (541)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κατάρρευση των τιμών των διαμερισμάτων την τελευταία δεκαετία

Κατάρρευση των τιμών των διαμερισμάτων την τελευταία δεκαετία

Μειώθηκαν κατά 41,4% οι τιμές των διαμερισμάτων μέσα σε μία δεκαετία

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά των ακινήτων, με τις τιμές των διαμερισμάτων την περίοδο 2006-2016 να έχουν μειωθεί κατά 41,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων σωρευτικά από το 2010 έως το τέλος του 2015 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι ονομαστικές αξίες των γραφειακών χώρων και των καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας υποχώρησαν περίπου κατά 30%.

Αριθμός Αναγνώσεων (663)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μεγάλη αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών

Μεγάλη αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών

Χρέη, φόροι και αναιμικές πωλήσεις ή ενοικιάσεις αυξάνουν εκρηκτικά τις αποποιήσεις κληρονομιών

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα, αλλά και η συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές τους αυξάνουν μαζικά το τελευταίο διάστημα τον αριθμό των αποποιήσεων κληρονομιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 10.000 έως 12.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ενώ πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 6.000.

Αριθμός Αναγνώσεων (632)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στη Σταδίου

Νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στη Σταδίου

Ηλεκτρονική δημοπρασία

Νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού κτιρίου της οδού Σταδίου, το οποίο στέγαζε για χρόνια τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ, θα κάνει ο ΟΤΕ μέσω της ΟΤΕ Estate, θυγατρική του οργανισμού που διαχειρίζεται τα ακίνητα. Η ηλεκτρονική δημοπρασία, μέσω της πλατφόρμας της CosmoONE έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. Το κτίριο, είναι κτισμένο σε οικόπεδο εμβαδού 898,82 τετραγωνικών μέτρων ενώ ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικά κτίρια, «το καθένα από τα οποία είναι λειτουργικά αυτόνομο».

Αριθμός Αναγνώσεων (589)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Συνολικές εισπράξεις ύψους 42 εκατ. ευρώ

Συνολικές εισπράξεις ύψους 42 εκατ. ευρώ

Έσοδα 12 εκατ. ευρώ φέτος από 19 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

Έσοδα 42,32 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 19 ακίνητα, τα οποία αξιοποιούνται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τα 12,15 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν φέτος τα δημόσια ταμεία. Τα ακίνητα αφορούν τόσο σε εκτάσεις όσο και σε ακίνητα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, και τα έσοδα έχουν αρχίσει να εισπράττονται από το 2014, ενώ κάποια φτάνουν σε βάθος χρόνου μέχρι το 2019 και για μια περίπτωση μέχρι το 2065.

Αριθμός Αναγνώσεων (653)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
«Βουτιά» στο παρελθόν για τις χρήσεις γης

«Βουτιά» στο παρελθόν για τις χρήσεις γης

Επανέρχεται το καθεστώς του 1987

Tο καθεστώς που διέπει τις χρήσεις γης γύρισε σχεδόν 30 χρόνια πίσω, αφού με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος - κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο - καταργούνται όλα τα άρθρα που αφορούν τις χρήσεις γης στον νόμο ο οποίος ίσχυε τα τελευταία δύο χρόνια και επανέρχεται το καθεστώς του 1987. Ο αγώνας δρόμου που κάνουν αυτή τη στιγμή οι επενδυτές είναι να προλάβουν τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν δεν τα καταφέρουν θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους - με ό,τι αυτό συνεπάγεται την εποχή της κρίσης - ή να καταφύγουν «στον δρόμο των συναλλαγών με τις αρμόδιες υπηρεσίες», όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα.  

Αριθμός Αναγνώσεων (746)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα υποχώρηση των τιμών στα ακίνητα το 2016

Νέα υποχώρηση των τιμών στα ακίνητα το 2016

Μείωση κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Συνεχίζεται και το 2016 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 5,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.  Για το σύνολο του 2015, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,0% έναντι μείωσης 7,5% το 2014.

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Χωρίς τέλος η πτώση στις τιμές των ακινήτων

Χωρίς τέλος η πτώση στις τιμές των ακινήτων

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές στα νεόδμητα

Μέση μείωση 4,5% σημείωσαν οι τιμές των παλαιών κατοικιών το 2015 σε σύγκριση με το 2014, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές στα νεόδμητα ακίνητα. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα της RE/MAX Ελλάς για τις πωλήσεις ακινήτων έτους 2015, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Αριθμός Αναγνώσεων (723)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Επαναπροκύρηξη διαγωνισμού για το κτηματολόγιο στο πρώτο 10ήμερο Απριλίου

Επαναπροκύρηξη διαγωνισμού για το κτηματολόγιο στο πρώτο 10ήμερο Απριλίου

Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην αρχική ακύρωση της κτηματογράφησης

Επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού για το κτηματολόγιο στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με προοπτική να δοθούν οι προσφορές εντός 40 ημερών, και να γίνει η κατακύρωση το τελευταίο τρίμηνο του 2016 (χρονοδιάγραμμα στο οποίο δεν υπολογίζονται οι καθυστερήσεις από τυχόν ενστάνσεις), ανήγγειλε η διοίκηση της ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση), σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε τον προγραμματισμό για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου της χώρας.

Αριθμός Αναγνώσεων (687)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πάνω από 30 οι «μνηστήρες» για το Χίλτον

Πάνω από 30 οι «μνηστήρες» για το Χίλτον

Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για την Alpha Bank που επιδιώκει να πουλήσει το Χίλτον

Ξεπέρασαν τους 30 όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του ξενοδοχείου Hilton που δρομολογεί η Alpha Bank, μέσω της πώλησης του ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Αριθμός Αναγνώσεων (705)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345