Το 2016 δημιουργήθηκαν 136.260 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το 2016 δημιουργήθηκαν 136.260 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το 55% ελαστικής μορφής

Την υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που με ικανοποίηση ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. «Τα στοιχεία των ροών της μισθωτής απασχόλησης στο σύνολο του 2016, είναι ελπιδοφόρα και για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης δείχνουν τάση ουσιαστικής ανάκαμψης της απασχόλησης» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. 

Αριθμός Αναγνώσεων (808)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 5.0
Tags:
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 23,4% η ανεργία τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 23,4% η ανεργία τον Αύγουστο

Στο 30,8% η πραγματική ανεργία σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τα αντίστοιχα που δίνει κατά καιρούς στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ δείχνουν την ανεργία να παραμένει τα τελευταία χρόνια στα ίδια υψηλά επίπεδα, πιθανώς με μια μικρή πτωτική τάση. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ είναι διαφορετικές και κάνουν λόγο για πραγματική ανεργία που φτάνει στο εφιαλτικό 30,8%.  

Αριθμός Αναγνώσεων (602)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΑναλύσεις
Tags:
Παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία και τον Ιούλιο η Ελλάδα

Παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία και τον Ιούλιο η Ελλάδα

Μειωμένη η ανεργία τον Ιούλιο

Στο 23,2% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, σε σχέση με τον Ιούνιο (23,4%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Στην ευρωζώνη η ανεργία μειώθηκε στο 10% το Σεπτέμβριο (έναντι 10,1% τον Αύγουστο) και στην «ΕΕ των 28» στο 8,5% (έναντι 8,6% τον Αύγουστο). Ένα χρόνο πριν, το Σεπτέμβριο του 2015 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,6% και 9,2% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο).

Αριθμός Αναγνώσεων (437)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΝεα
Tags:
Νέος κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους

Νέος κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους

Ενιαίο κατώτατο μισθό ανεξαρτήτως ηλικίας προτείνει η επιτροπή "Σοφών" για τις αλλαγές στα εργασιακά

Ο μισθός των 586,08 ευρώ ενδέχεται να μην είναι ο κατώτατος στο άμεσο μέλλον, εάν υιοθετηθεί η πρόταση της πλειοψηφίας των Σοφών για τα εργασιακά που προτείνουν κατώτατο μισθό 527,40 ευρώ, ανεξαρτήτως ηλικίας του εργαζόμενου, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Ο μισθός των 527,40 ευρώ (90% του κατώτατου των 586,08 ευρώ) θα αφορά τον πρώτο χρόνο εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ενώ τον δεύτερο χρόνο θα καταβάλλεται μισθός 556,78 ευρώ (95% του κατώτατου).

Αριθμός Αναγνώσεων (525)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 3.0
Κατηγορίες: ΕργασίαΝεα
Tags:
Εκρηκτική αύξηση της ημιαπασχόλησης

Εκρηκτική αύξηση της ημιαπασχόλησης

Απολύουν 55άρηδες για νέους με χαμηλότερο μισθό

Την πόρτα της εξόδου δείχνουν πολλές επιχειρήσεις σε εργαζόμενους ηλικίας 55 ετών και άνω, προκειμένου να προσλάβουν νέους με μερική απασχόληση και χαμηλότερους μισθούς. Την εικόνα αυτή στην αγορά εργασίας καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σύμφωνα με τα οποία αυξάνεται η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών, ενώ η μερική απασχόληση παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. 

Αριθμός Αναγνώσεων (567)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΑναλύσεις
Tags:
Πάνω από 973 χιλιάδες άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο

Πάνω από 973 χιλιάδες άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο

Αύξηση ανεργίας ακόμα και εν μέσω τουριστικής περιόδου

Επιπλέον 81.128 άνεργοι προστέθηκαν, μεταξύ Αυγούστου ‘15 και Αυγούστου ‘16, στις λίστες των αναζητούντων εργασία ανέργων του ΟΑΕΔ ανεβάζοντας, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, το συνολικό αριθμό των ανέργων στους 973.586 (896.562 αναζητούντες εργασία + 77.024 μη αναζητούντες) από 946.137 (815.434 αναζητούντες εργασία + 130.703 μη αναζητούντες) που ήταν πέρυσι.

Αριθμός Αναγνώσεων (506)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΝεα
Tags:
Στο 23,1% υποχώρησε η ανεργία στο β' τρίμηνο

Στο 23,1% υποχώρησε η ανεργία στο β' τρίμηνο

Βελτιωμένη η εικόνα της αγοράς εργασίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Στο 23,1% υποχώρησε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του έτους από 24,9% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την Πέμπτη. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε τριμηνιαία βάση είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και είχε φτάσει στο 27,8%. 

Αριθμός Αναγνώσεων (572)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΝεα
Tags:
Οριακή πτώση της ανεργίας

Οριακή πτώση της ανεργίας

Άνοδος της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας

Μικρή πτώση της ανεργίας δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ και προκύπτουν από την επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν συνδέεται τόσο με μια γενικότερη αύξηση της απασχόλησης, όσο με την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην αγορά εργασίας καταγράφονται χαμηλοί μισθοί και ραγδαία αύξηση της μερικής απασχόλησης. Πλέον η μία στις δύο προσλήψεις είναι με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία αλλά με μισά μεροκάματα, γεγονός στο οποίο οφείλεται η οριακή μείωση της ανεργίας στο 23,4% τον Ιούνιο από 24,9% πριν από έναν χρόνο. 

Αριθμός Αναγνώσεων (579)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΑναλύσεις
Tags:
Πόσοι Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό;

Πόσοι Ελληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό;

Αναλυτικά στοιχεία από το Υπουργείο Εξωτερικών

Έγγραφο κατέθεσε το Υπ. Εξωτερικών στη Βουλή, στο οποίο γίνεται μια προσπάθεια καταγραφή των μεταναστευτικών ροών των Ελλήνων κατά την διάρκεια της κρίσης. Σε απάντηση της εν θέματι Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, θεωρείται, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, απαραίτητο να επισημανθεί ότι δεν υφίσταται διαδικασία υποχρεωτικής δήλωσης και καταγραφής των Ελλήνων που διαβιούν στο Εξωτερικό στις κατά τόπους Ελληνικές Πρεσβευτικές και Προξενικές Αρχές.

Αριθμός Αναγνώσεων (569)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕργασίαΑναλύσεις
Tags:
H τράπεζα Lloyds προχωρά σε περικοπές

H τράπεζα Lloyds προχωρά σε περικοπές

Κλείνει 200 καταστήματα και απολύει 3.000 υπαλλήλους

Σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τη μείωση των συναλλαγών στα καταστήματά της, η βρετανική Lloyds Bank ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απολύσει 3.000 υπαλλήλους της μέσα στο επόμενο έτος, σε συνέχεια των 9.000 υπαλλήλων που αποχώρησαν στο τριετές πρόγραμμα περικοπών που έτρεξε μέχρι φέτος. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη στροφή των πελατών της προς τις ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και την αναμενόμενη μείωση επιτοκίων στη Μ. Βρετανία λόγω Brexit.

Αριθμός Αναγνώσεων (593)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
1234567