Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρεται από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρεται από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Μειωμένα κέρδη στο εννεάμηνο

Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρει την διαπραγμάτευση των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) και θα υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στη standard, αντί στη premium αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας, η οποία, όπως αναφέρεται, προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Αριθμός Αναγνώσεων (650)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Με δύο «πρόσωπα» εμφανίζεται η ΦΑΓΕ

Με δύο «πρόσωπα» εμφανίζεται η ΦΑΓΕ

Ανάπτυξη στο εξωτερικό, πτώση στο εσωτερικό

Με δύο «ταχύτητες» συνεχίζει να κινούνται στο εννεάμηνο του 2016 τα οικονομικά αποτελέσματα της ΦΑΓΕ, η οποία δίνει ολο και περισσότερο βάρος στην επέκταση των εργασιών της εκτός των ελληνικών συνόρων και διευρύνει το δίκτυο διανομής της. Υπενθυμίζεται πως η γαλακτοβιομηχανία της οικογένειας Φιλίππου ανακοίνωσε πρόσφατα επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο, με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2018 και να έχει ετήσια παραγωγή 40.000 τόνους γιαουρτιού.

Αριθμός Αναγνώσεων (638)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εγκρίθηκε η συγχώνευση του London Stock Exchange με το Deutsche Boerse

Εγκρίθηκε η συγχώνευση του London Stock Exchange με το Deutsche Boerse

Οι οικονομικές διεργασίες στην Ευρώπη προχωρούν παρά το Brexit

Σημαντικές αλλαγές στις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί πριν από το Brexit, αλλά συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, σηματοδοτεί η πρόσφατη έγκριση από τους μετόχους του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange - LSE), του σχεδίου συγχώνευσης με την εταιρία λειτουργίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία.

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υποβάθμιση από S&P και Fitch

Υποβάθμιση από S&P και Fitch

Αρνητικά νέα για το βρετανικό χρέος

H Standard & Poor's, ο μοναδικός μεγάλος οίκος αξιολόγησης που διατηρούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας στο ανώτατο επίπεδο «ΑΑΑ», προχώρησε στην υποβάθμιση της χώρας κατά δύο βαθμίδες, με αρνητικές μάλιστα προοπτικές (outlook). Έτσι, η αξιολόγηση της Βρετανίας από την S&P διαμορφώνεται στο «ΑΑ», τέσσερις ημέρες μετά το δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. O διεθνής οίκος προχώρησε και στην υποβάθμιση σε «ΑΑ» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Αριθμός Αναγνώσεων (650)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σεισμός από το Brexit στα χρηματιστήρια

Σεισμός από το Brexit στα χρηματιστήρια

Boυτιά για τη στερλίνα

Η επιπτώσεις της επικράτησης του Brexit σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, τόσο για τη βρετανική, όσο και για την παγκόσμια οικονομία είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Ωστόσο, η ανησυχία των επενδυτών και των αγορών είναι δεδομένη και οι πρώτες ενδείξεις αναταραχής είναι άμεσα ορατές. Οι ασιατικές αγορές σημειώνουν βουτιά και σε λίγες ώρες το ίδιο περιμένουμε και στην Ευρώπη. 

Αριθμός Αναγνώσεων (739)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ανησυχία για το Brexit

Ανησυχία για το Brexit

Νέα πτώση στις τιμές πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση το πρωί της Πέμπτης στις ασιατικές αγορές, για 6η συνεχόμενη ημέρα, μετά τις ανησυχίες για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ήταν μικρότερη από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές. 

Αριθμός Αναγνώσεων (666)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Στα χέρια των ξένων το 63,7% της αξίας των ελληνικών μετοχών

Στο 63,7% διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς τον Μάιο, έναντι 63,2% στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (2.150,06 εκατ. ευρώ ή 5,4%), η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 60,3% έναντι 59,8% στο τέλος του προηγούμενου μήνα παρουσιάζοντας παρόμοια αύξηση της τάξεως του 0,8%. Τον Μάιο, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξης των €82,47 εκατ.

Αριθμός Αναγνώσεων (618)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ανοδικό άνοιγμα στο ΧΑ

Ανοδικό άνοιγμα στο ΧΑ

Εν αναμονή των αποφάσεων για το waiver

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με τους επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο εάν θα αποφασιστεί η αποδοχή, και πάλι, των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 647,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%.

Αριθμός Αναγνώσεων (645)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Alpha Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία το α' τρίμηνο

Alpha Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία το α' τρίμηνο

Στα 12,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων

Επιστροφή στην κερδοφορία πέτυχε η Alpha Bank το α΄τρίμηνο 2016, ως αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της βελτίωσης του Αποτελέσματος προ Προβλέψεων, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 12,8 εκατ. ευρώ και το Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση και κατά 10,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 298,9 εκατ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (621)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Τράπεζα Αττικής

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Τράπεζα Αττικής

Κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο για την Τράπεζα Αττικής

Σε κέρδος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε το μετά φόρων αποτέλεσμα του ομίλου της Τράπεζας Αττικής για το πρώτο τρίμηνο του 2016, έναντι ζημίας 1,3 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου του 2015. Το αποτέλεσμα προ φόρων του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκε σε κέρδος 4,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 6 εκατ. ευρώ στη συγκριτική περίοδο του 2015.

Αριθμός Αναγνώσεων (616)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last