Επιστροφή στην κερδοφορία για την Εθνική Τράπεζα

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Εθνική Τράπεζα

Κέρδη 26 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, σε επίπεδο ομίλου, τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2016, έναντι εκτεταμένων ζημιών ύψους 1,7 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αντανακλώντας τις θετικές τάσεις στην Ελλάδα και την κερδοφορία στη Ν.Α. Ευρώπη, όπου τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 81 εκατ. από 43 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2015.

Αριθμός Αναγνώσεων (684)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 1.5
Tags:
Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρεται από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρεται από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Μειωμένα κέρδη στο εννεάμηνο

Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρει την διαπραγμάτευση των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) και θα υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στη standard, αντί στη premium αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας, η οποία, όπως αναφέρεται, προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Αριθμός Αναγνώσεων (650)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη για δεύτερο συνεχές τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη για δεύτερο συνεχές τρίμηνο

Στα 31 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο τα κέρδη της Πειραιώς

Καθαρή κερδοφορία για δεύτερο συνεχή τρίμηνο και ανθεκτικότητα στα επαναλαμβανόμενο κέρδη προ προβλέψεων εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς στο γ΄ τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου, η καθαρή κερδοφορία την υπό εξέταση περίοδο ανήλθε σε 31 εκατ. ευρώ, ενώ τα οργανικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 290 εκατ. ευρώ. Σε γραπτή του δήλωση, ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Χατζηνικολάου σημείωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να σημειώνει ουσιαστική πρόοδο. Η Τράπεζα εργάζεται ώστε να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους εντός ενός λειτουργικού περιβάλλοντος, το οποίο, αν και παραμένει απαιτητικό, παρουσιάζει ευκαιρίες, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά».

Αριθμός Αναγνώσεων (600)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΤράπεζεςΝεα
Tags:
Υπερψηφίστηκε ο Π.Θωμόπουλος για νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Υπερψηφίστηκε ο Π.Θωμόπουλος για νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Με 12 ψήφους υπέρ και μία κατά από ΤΧΣ

Τον Παναγιώτη Θωμόπουλο υπερψήφισε για τη θέση του προέδρου το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Με ψήφους 12 υπέρ και 1 κατά από τον εκπρόσωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναδείχθηκε πρόεδρος της ΕΤΕ, λύνοντας τη διοικητική κρίση που είχε προκύψει. Προς το παρόν τουλάχιστον, αφού στην ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρεται ότι εξετάζει το δικαίωμα σύκλισης Γενικής Συνέλευσης. Διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Λ.Φραγκιαδάκης.

Αριθμός Αναγνώσεων (594)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα υποχώρηση κατά 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA

Νέα υποχώρηση κατά 1,3 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA

Στα 46,3 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 2,7% ή 1,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σε σχέση έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Πέμπτη. Η χρηματοδότηση από τον ELA μειώθηκε στα 46,3 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου από τα 47,6 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αριθμός Αναγνώσεων (601)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βελτίωση της εικόνας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Βελτίωση της εικόνας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Η ΕΚΤ μειώνει κι άλλο το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 700 εκατ. ευρώ στα 51,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Αριθμός Αναγνώσεων (504)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τριήμερη αναβολή ζήτησε το ΤΧΣ

Τριήμερη αναβολή ζήτησε το ΤΧΣ

Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας τον Π.Θωμόπουλο εξέλεξε το ΔΣ

Σημαντικά προβλήματα και σύγκρουση με απρόβλεπτη συνέχεια σηματοδοτεί η επιλογή του ΤΧΣ να μπλοκάρει την εκλογή του Π. Θωμόπουλου ως προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Όπως έγινε γνωστό χτες, τον Παναγιώτη Θωμόπουλο εξέλεξε πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας το Διοικητικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η εκλογή αυτή ήλθε σε κόντρα της εισήγησης του βασικού μετόχου της Τράπεζας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο πρότεινε για τη θέση τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

Αριθμός Αναγνώσεων (564)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ο Γιώργος Χατζηνικολάου νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Εξελέγησαν και δυο μη εκτελεστικά μέλη

Tην εκλογή νέου προέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε το βράδι της Τρίτης η Τράπεζα Πειραιώς. Νέος πρόεδρος είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου, ενώ ως μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών εκλέχθηκαν οι Σολομών Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Χατζηνικολάου είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή 'Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Αριθμός Αναγνώσεων (606)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΤράπεζεςΝεα
Tags:
Θετική για το αξιόχρεο της Εθνικής Τράπεζας η πώληση του Αστέρα

Θετική για το αξιόχρεο της Εθνικής Τράπεζας η πώληση του Αστέρα

Αυξημένη ρευστότητα για τα κεφάλαια της Εθνικής βλέπει ο οίκος Moody's

Θετική για το αξιόχρεο της τράπεζας (credit positive) είναι η ολοκλήρωση της πώλησης του πακέτου μετοχών που είχε η Εθνική Τράπεζα στον Αστέρα Παλλάς Βουλιαγμένης, στην Apollo Investment Holdco SARL, έναντι περίπου 299 εκατ. ευρώ, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε έκθεσή του (Moody's Credit Outlook).

Αριθμός Αναγνώσεων (568)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Διαθέσιμα πάνω από 500 εκατ.ευρώ

Διαθέσιμα πάνω από 500 εκατ.ευρώ

Συμφωνίες υπέγραψαν Eurobank και ΕΤΕ με ΕΤΕπ για τη στήριξη ΜμΕ

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία με την Eurobank για την παροχή εγγυήσεων 230 εκατ. ευρώ, με σκοπό την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last