Πόσο επικίνδυνες είναι οι αναλήψεις από ΑΤΜ;

Πόσο επικίνδυνες είναι οι αναλήψεις από ΑΤΜ;

Δείτε τους κινδύνους, αλλά και πρακτικές συμβουλές ασφαλείας

Η πρόσφατη σύλληψη δύο γυναικών για κλοπή χρημάτων από ΑΤΜ στο Παγκράτι επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα των απατών μέσω παγίδευσης μηχανημάτων ΑΤΜ. Μάλιστα, μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση οι συλληφθείσες να μη βασίστηκαν σε τεχνολογικές καινοτομίες για να υφαρπάξουν χρήματα, ωστόσο τόσο οι υψηλής τεχνολογίας, όσο και οι συμβατικές απάτες αυξάνονται σημαντικά.

Αριθμός Αναγνώσεων (953)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
«Μπλόκο» στις έξτρα χρεώσεις των συναλλαγών με κάρτες

«Μπλόκο» στις έξτρα χρεώσεις των συναλλαγών με κάρτες

Σημαντική κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση των χρεώσεων

«Φρένο» στις χρεώσεις των συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που επιβάλλουν οι πωλητές ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας συνήθως όταν η πληρωμή γίνεται μέσω Διαδικτύου βάζει ειδική διάταξη που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν αφορά τις τραπεζικές χρεώσεις, δηλαδή τη χρέωση που επιβάλλει η τράπεζα προς τον έμπορο για την αποδοχή καρτών.

Αριθμός Αναγνώσεων (725)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΚάρτεςΝεα
Tags:
Πίσω η Ελλάδα στις συναλλαγές με κάρτα

Πίσω η Ελλάδα στις συναλλαγές με κάρτα

Υπερδεκαπλάσιος ο όγκος συναλλαγών στην ΕΕ

Μπορεί οι συναλλαγές με κάρτα να σημειώσαν αλματώδη αύξηση στην Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο λόγω των capital controls, ωστόσο η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, ο όγκος των συναλλαγών μέσω καρτών στην ΕΕ να είναι υπερδεκαπλάσιος από τον αντίστοιχο στη χώρα μας. Σε κάθε Ελληνα αντιστοιχούν περίπου οκτώ συναλλαγές με κάρτες πληρωμών (εξαιρουμένων των αναλήψεων μετρητών) έναντι μέσου όρου 93 στην ΕΕ.

Αριθμός Αναγνώσεων (735)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέα prepaid Visa κάρτα από την Εθνική Τράπεζα

Νέα prepaid Visa κάρτα από την Εθνική Τράπεζα

Ασφάλεια και πλήρης έλεγχος στη διαχείριση των χρημάτων

Μία νέα ευέλικτη προπληρωμένη επαναφορτιζόμενη κάρτα Prepaid Visa για την πραγματοποίηση συναλλαγών σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και ασφαλείς συναλλαγές μέσω Internet διαθέτει η Εθνική Τράπεζα. Συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας κάρτας θεωρείται ο απόλυτος έλεγχος στη διαχείριση των χρημάτων αλλά και η δυνατότητα οργάνωσης των αγορών του καταναλωτή καθώς του δίνεται η δυνατότητα επαναφόρτισης με το ποσό που επιθυμεί κάθε φορά.  

Αριθμός Αναγνώσεων (741)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μειώνει την προμήθεια των POS η Εθνική Τράπεζα

Μειώνει την προμήθεια των POS η Εθνική Τράπεζα

Θετική κίνηση που απευθύνεται σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε μείωση της προμήθειας των τερματικών συσκευών (POS) για μικρές επιχειρήσεις προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, η τράπεζα απευθύνεται σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ατομικές, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες) μέσω της υπηρεσίας i-bank POS και μειώνει από τις 15 Φεβρουαρίου την προμήθεια εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω (POS) σε 0,50% για συναλλαγές έως 10 ευρώ με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Αριθμός Αναγνώσεων (785)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Άγνωστο το τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις εντός του 2016

Άγνωστο το τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις εντός του 2016

Ακόμα δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της η κυβέρνηση, αν και το φορολογικό έτος έχει ξεκινήσει

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες, αλλά η φορολογική διοίκηση έχει μείνει απλώς στις εξαγγελίες του 2015. Το μέτρο που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σχετικά με την αναγνώριση ως δαπανών μόνο εκείνων που πραγματοποιούνται μέσω κάρτας ή τραπέζης μένει στα σκαριά, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως θα εφαρμοστεί.

Αριθμός Αναγνώσεων (690)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μεγάλη η επιβάρυνση των επιχειρήσεων

Μεγάλη η επιβάρυνση των επιχειρήσεων

Δείτε πόσο κοστίζουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Σημαντική επιβάρυνση σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες φέρνει η πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή της χρήσης της πιστωτικής κάρτας σε κάθε είδους συναλλαγές. Σύμφωνα με έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, η προμήθεια που πληρώνει μια επιχείρηση, όταν ένας πελάτης της χρησιμοποιεί για την εξόφληση της συναλλαγής πιστωτική κάρτα κυμαίνεται από 1,5% έως και άνω του 3%.

Αριθμός Αναγνώσεων (830)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εγκατάσταση POS σε καταστήματα ΔΕΗ

Εγκατάσταση POS σε καταστήματα ΔΕΗ

Με χρήση καρτών και η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος

Τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω καρτών πρόκειται να προσφέρει σύντομα η ΔΕΗ. Ειδικότερα, με τις υπηρεσίες e-pos και pos, οι πελάτες της ΔΕΗ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τους, με τη χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών, είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (www.dei.gr), είτε μέσω των συσκευών POS που θα εγκατασταθούν σύντομα στα καταστήματα της ΔΕΗ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (773)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΚάρτεςΝεα
Tags:
MasterCard και ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύουν τις «ανέπαφες» αγορές

MasterCard και ΑΒ Βασιλόπουλος επιβραβεύουν τις «ανέπαφες» αγορές

50 πόντους ΑΒ plus σε όσους αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία

Η MasterCard και η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζουν την επιτυχημένη τους συνεργασία, επιβραβεύοντας για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τους κατόχους καρτών ανέπαφων συναλλαγών MasterCard, προσφέροντάς τους 50 πόντους στην κάρτα ΑΒ Plus με αγορές στα εταιρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αριθμός Αναγνώσεων (798)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αύξηση 44% στη χρήση πλαστικού χρήματος

Αύξηση 44% στη χρήση πλαστικού χρήματος

Τα capital controls εκτόξευσαν τη χρήση καρτών μέσα σε δύο μήνες

Κατά 44% εκτιμάται ότι ενισχύθηκε η χρήση πλαστικού χρήματος τους τελευταίους μήνες στο λιανεμπόριο, αύξηση που συνδέεται ευθέως με τη συγκυρία των capital controls, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Αριθμός Αναγνώσεων (950)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
123456