Παράταση για τα αυθαίρετα

Παράταση για τα αυθαίρετα

Η παράταση θα ενταχθεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Αριθμός Αναγνώσεων (34)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΦορολογίαΑκίνητα
Tags: hot
Ρύθμιση 120 δόσεων: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Ρύθμιση 120 δόσεων: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Mέχρι το τέλος Απριλίου σκοπεύει το υπουργείο Εργασίας να θέσει σε εφαρµογή την ηλεκτρονική πλατφόρµα για τις αιτήσεις υπαγωγής στην ευνοική ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αριθμός Αναγνώσεων (137)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ξανά με το μήνα τα τέλη κυκλοφορίας

Ξανά με το μήνα τα τέλη κυκλοφορίας

Πρόκειται για ρύθμιση που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, να τα κυκλοφορήσουν πληρώνοντας μια αναλογία του ποσού των τελών μέχρι το τέλος του έτους.
Αριθμός Αναγνώσεων (128)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: Φορολογία
Tags:
Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Έρχονται σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Τα ραβασάκια με τις νέες εισφορές του 2017 άρχισαν να αποστέλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι το ποσό κάθε μήνα, αλλά το υπόλοιπο θα εξοφλείται με τόκο 8%. Η πρώτη εισφορά θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. 

Αριθμός Αναγνώσεων (663)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Γιατροί και δικηγόροι οι πρώτοι στη λίστα της φοροδιαφυγής

Υποχρεωτικά η αμοιβή με πλαστικό χρήμα

Πρώτα οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι θα υποχρεωθούν εντός του 2017 να αποδέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για την αμοιβή τους, καθώς  συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλής φοροδιαφυγής. Οι κατηγορίες αυτές επαγγελματιών έχουν μπει στο στόχαστρο όχι μόνο από την ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων αλλά και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ξεκινά καμπάνια για την υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων POS που είναι απαραίτητα για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Αριθμός Αναγνώσεων (979)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιες δαπάνες θα χτίζουν το αφορολόγητο

Ποιοι απαλάσσονται της σχετικής υποχρέωσης

Όλες σχεδόν οι καταναλωτικές δαπάνες αγαθών και υπηρεσιών περιλαμβάνονται στη λίστα για το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου, βάση της πολυαναμενόμενης υπουργικής απόφασης που επιτέλους δημοσιεύτηκε. Εξαιρούνται δαπάνες που δεν θεωρούνται καταναλωτικές, όπως δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ). Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες υγείας, καθώς εμπίπτουν σε άλλη διάταξη. Ακόμη η απόφαση ορίζει ποιες κατηγορίες φορολογουμένων εξαιρούνται από τη χρήση καρτών και πρέπει να συγκεντρώσουν ίσης αξίας αποδείξεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Αριθμός Αναγνώσεων (1202)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Στις 100.000 τα μπλοκάκια που έκλεισαν λόγω φόρων και εισφορών

Περίπου 1 στα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Πρώτα ήρθαν το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ακολούθησε η αύξηση των προκαταβολών φόρου φτάνοντας πλέον το 100%. Τώρα, με το βουνό των φόρων να έχει λυγίσει έναν στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από το 2011, τη χαριστική βολή στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αμείβονται με τα λεγόμενα μπλοκάκια έρχεται να δώσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αριθμός Αναγνώσεων (910)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Έχουν ολοκληρωθεί 93.000 συμψηφισμοί

Έχουν ολοκληρωθεί 93.000 συμψηφισμοί

Αρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές

Για πρώτη φορά η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές. Ήδη έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό email. Το ποσό του συμψηφισμού φτάνει προς το παρόν τα 6,76 εκατ. ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (627)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κλείσιμο βιβλίων με 100 ευρώ

Κλείσιμο βιβλίων με 100 ευρώ

Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

Αριθμός Αναγνώσεων (637)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ο ΕΝΦΙΑ στήριξε τα έσοδα Σεπτεμβρίου

Ο ΕΝΦΙΑ στήριξε τα έσοδα Σεπτεμβρίου

Ποιοι φόροι βελτίωσαν την εικόνα στο εννεάμηνο

Αυξημένα κατά 1,5 δισ. ευρώ έναντι του στόχου εμφανίζονται τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, με το φόρο εισοδήματος, έμμεσους φόρους και φόροι σχετικοί με τα οχήματα να δίνουν ώθηση. Υπέρβαση έναντι του στόχου πάνω από 1 δισ. ευρώ εμφανίζεται και στα έσοδα του Σεπτεμβρίου, με τον ΕΝΦΙΑ να παίρνει πάνω του την παρτίδα. Τα έσοδα από τον φόρο στην περιουσία ξεπεράσαν κατά 515 εκατ. ευρώ τον μηνιαίο στόχο.

Αριθμός Αναγνώσεων (675)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΦορολογίαΝεα
Tags:
RSS
12345678910 Last