Μέχρι την Παρασκευή η α' δόση ΕΝΦΙΑ και η β' δόση φόρου εισοδήματος

Μέχρι την Παρασκευή η α' δόση ΕΝΦΙΑ και η β' δόση φόρου εισοδήματος

Το χέρι στην τσέπη μέχρι την Παρασκευή πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι

Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι φορολογικές υποχρεώσεις πιέζουν επικίνδυνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Οι πρώτες προθεσμίες πληρωμής του Φθινοπώρου πλησιάζουν στη λήξη τους και 2,3 εκατ. φυσικά πρόσωπα καλούνται μέχρι την Παρασκευή να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Από κοντά, 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ με το συνολικό λογαριασμό να αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (617)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Στα 160 δισ. η απώλεια για όλη την ΕΕ

Στα 160 δισ. η απώλεια για όλη την ΕΕ

Σχεδόν 5 δισ. ευρώ έχασε η Ελλάδα από ΦΠΑ το 2014

Η απώλεια κρατικών εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στην Ελλάδα εκτιμάται, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ανήλθε το 2014 στο ποσό των 4,92 δισ. ευρώ, έναντι 6,34 δισ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη απώλεια το 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ στην ΕΕ εκτιμάται ότι το 2014 ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 159,5 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 162 δισ. ευρώ το 2013.

Αριθμός Αναγνώσεων (601)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Συμψηφισμός τελωνειακών οφειλών με απαιτήσεις από επιστροφές ΦΠΑ

Συμψηφισμός τελωνειακών οφειλών με απαιτήσεις από επιστροφές ΦΠΑ

Απαιτείται σχετική αίτηση

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία για πρώτη φορά δίνονται οδηγίες και καθορίζεται η εσωτερική διαδικασία για τη διενέργεια συμψηφισμού επιστροφών Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ., με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων. Πρόκειται για δυνατότητα, που έχει προβλεφθεί νομοθετικά με το άρθρο 11 του ν.3943/2011.

Αριθμός Αναγνώσεων (571)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Στα 5,6 δισ. ευρώ τα φέσια προς την Εφορία

Η σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία κατά 1,25 δισ. σε ένα μήνα χτυπάει καμπανάκι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς αποδεικνύουν την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή σημειώθηκε το Μάιο, πριν δλδ. υποβληθεί μεγάλο μέρος των δηλώσεων, πριν ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις και βέβαια πριν τον ΕΝΦΙΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (759)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ στα νησιά

Βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ στα νησιά

Αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά φαίνεται και να έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σε νησιά όπως παράδειγμα η Μύκονος παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 62%.

Αριθμός Αναγνώσεων (675)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΦορολογίαΦΠΑΝεα
Tags:
Από 1η Ιουνίου η εφαρμογή του ΦΠΑ 24%

Από 1η Ιουνίου η εφαρμογή του ΦΠΑ 24%

Αντίστοιχη προσαρμογή και στα νησιά

Από την 1η Ιουνίου καλούνται επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εφαρμόσουν το νέο αυξημένο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), αύξηση συντελεστών ΦΠΑ θα υπάρξει και στα νησιά του Αιγαίου για τα οποία δεν καταργείται ακόμη το ειδικό καθεστώς. Τα νησιά που διατηρούν το ειδικό καθεστώς μέχρι το τέλος του χρόνου, καλούνται να προσαρμόσουν τον βασικό συντελεστή από το 16% που ήταν μέχρι τώρα, στο 17%. Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%. 

Αριθμός Αναγνώσεων (766)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΦορολογίαΦΠΑΝεα
Tags:
Βροχή οι ανατιμήσεις τον Ιούνιο

Βροχή οι ανατιμήσεις τον Ιούνιο

Δείτε σε ποια προϊόντα αυξάνονται οι τιμές

Μεγάλες ανατιμήσεις θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές σε πλήθος αγαθών και υπηρεσιών το άμεσα προσεχές διάστημα. Κάποιες από τις ανατιμήσεις αυτές προγραμματίζονται για τις αρχές του νέου έτους, οι περισσότερες όμως αναμένονται μέσα στον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου αυξάνονται οι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, αυτοκίνητα αλλά και στην μπίρα, ενώ ακόμα περισσότερες αυξήσεις θα έρθουν από την 1η Ιουλίου, λόγω της αύξησης στο ΦΠΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (739)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα - υπηρεσίες

Μεγάλες ανατιμήσεις σε προϊόντα - υπηρεσίες

Αυξάνονται οι επιβαρύνσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες από 1 Ιουνίου

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο να έχουν πέσει στις άμεσες επιβαρύνσεις σε μισθούς, συντάξεις και εισφορές, καθώς και στις αντίστοιχες περικοπές, ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τις έμμεσες επιβαρύνσεις. Με βάση το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται "καθ'οδόν" προς τη βουλή, από 1η Ιουνίου περιμένουμε φορο-καταιγίδα η οποία θα οδηγήσει σε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Αριθμός Αναγνώσεων (706)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα πρόστιμα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα πρόστιμα

Τι αλλάζει στα πρόστιμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Ευνοϊκές αλλαγές στο ύψος των προστίμων που επιβάλλονται από την εφορία στις περιπτώσεις πολλαπλών φορολογικών παραβάσεων επέρχονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου.

Αριθμός Αναγνώσεων (720)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε ισχύ το νέο ποινολόγιο της εφορίας

Σε ισχύ το νέο ποινολόγιο της εφορίας

Μικρότερα πρόστιμα, αλλά και ποινικές διώξεις

Σε ουσιαστική ισχύ τέθηκε με την έκδοση εγκυκλίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το νέο ποινολόγιο της εφορίας, το οποίο είναι ηπιότερο για μικροπαραβάσεις ή μη έκδοση αποδείξεων αλλά πολύ πιο σκληρό για τους κατά σύστημα φοροφυγάδες. 

Αριθμός Αναγνώσεων (816)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
1234