Βελτίωση στα μετοχικά αμοιβαία

Βελτίωση στα μετοχικά αμοιβαία

Ανοδος ενεργητικού και στα διεθνή αμοιβαία κεφάλαια

Την τελευταία εβδομάδα της καλοκαιρινής περιόδου η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είχε δύο πρόσωπα: άνοδο Ενεργητικού και μείωση μεριδίων. Αναλυτικότερα, το σύνολο του Ενεργητικού διαμορφώθηκε σε 6,527 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,06%. Η θετική αυτή κίνηση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και στα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας που είχαν τις υψηλότερες μέσες εβδομαδιαίες αποδόσεις με 1,65% και 1,35% αντιστοίχως. Η θετική επίδραση στο συνολικό Ενεργητικό του Θεσμού από τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είναι εύλογη καθώς η κατηγορία είναι η 4η σε μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων με μερίδιο αγοράς 9,38%.

Αριθμός Αναγνώσεων (560)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εγκρίθηκε η συγχώνευση του London Stock Exchange με το Deutsche Boerse

Εγκρίθηκε η συγχώνευση του London Stock Exchange με το Deutsche Boerse

Οι οικονομικές διεργασίες στην Ευρώπη προχωρούν παρά το Brexit

Σημαντικές αλλαγές στις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί πριν από το Brexit, αλλά συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, σηματοδοτεί η πρόσφατη έγκριση από τους μετόχους του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange - LSE), του σχεδίου συγχώνευσης με την εταιρία λειτουργίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία.

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υποβάθμιση από S&P και Fitch

Υποβάθμιση από S&P και Fitch

Αρνητικά νέα για το βρετανικό χρέος

H Standard & Poor's, ο μοναδικός μεγάλος οίκος αξιολόγησης που διατηρούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας στο ανώτατο επίπεδο «ΑΑΑ», προχώρησε στην υποβάθμιση της χώρας κατά δύο βαθμίδες, με αρνητικές μάλιστα προοπτικές (outlook). Έτσι, η αξιολόγηση της Βρετανίας από την S&P διαμορφώνεται στο «ΑΑ», τέσσερις ημέρες μετά το δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. O διεθνής οίκος προχώρησε και στην υποβάθμιση σε «ΑΑ» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Αριθμός Αναγνώσεων (650)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Προστατευθείτε από την οικονομική "καταιγίδα"

Προστατευθείτε από την οικονομική "καταιγίδα"

Τοποθετήστε τα χρήματά σας με ασφάλεια

Ασφάλεια για τα χρήματά τους αναζητούν ολοένα και περισσότεροι καταθέτες, στρεφόμενοι στους λεγόμενους «ασφαλείς λιμένες» ανά τον κόσμο. Καθώς η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή, τα τελευταία 24ωρα πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, αναζητώντας τοποθετήσεις που θα τους εξασφαλίσουν ηρεμία μέσα στην καταιγίδα.

Αριθμός Αναγνώσεων (1141)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
H Vanguard στην κορυφή των Funds

H Vanguard στην κορυφή των Funds

Έχασε την πρωτιά η Pimco

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Vanguard και επιβεβαιώθηκαν από τα αντίστοιχα στοιχεία της Pimco, tο επενδυτικό ταμείο Pimco Total Return Fund της Pimco απώλεσε τον τίτλο του μεγαλύτερου επενδυτή επί ομολόγων στον κόσμο. Πλέον, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 110,4 δισ. δολάρια βρίσκεται πίσω από το επενδυτικό ταμείο Vanguard Total Bond Market Index Fund της Vanguard το οποίο στις 30 Απριλίου είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 117,3 δισ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (1143)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Φεύγουν από τις καταθέσεις, πηγαίνουν στα αμοιβαία

Φεύγουν από τις καταθέσεις, πηγαίνουν στα αμοιβαία

Υπό το φόβο του κουρέματος

Τα αμοιβαία κεφάλαια, και κυρίως αυτά της διαχείρισης διαθεσίμων επιλέγουν τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι καταθέτες, καθώς εκτιμούν ότι προσφέρουν αυξημένη προστασία σε περίπτωση «κουρέματος» ή bail in κάποιας ελληνικής τράπεζας.

Αριθμός Αναγνώσεων (2085)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 2.6
Tags:
Στο «κυνήγι» των… καταθετών οι ασφαλιστικές

Στο «κυνήγι» των… καταθετών οι ασφαλιστικές

Ποιες επιλογές προσφέρουν οι ασφαλιστικές έναντι των χαμηλών επιτοκίων των προθεσμιακών

Με τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων να υποχωρούν κάτω από το 2%, οι ασφαλιστικές ρίχνουν στην αγορά νέα επενδυτικά προγράμματα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν χρήματα που τα τελευταία χρόνια κατευθύνονταν κατά κύριο λόγο στις τραπεζικές καταθέσεις. Την τάση αυτή, εξάλλου, δείχνουν και τα στοιχεία παραγωγής ασφαλίστρων της ΕΑΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2014 όπου η κατηγορία των ασφαλίσεων ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις αυξήθηκε κατά 54,1%.

Αριθμός Αναγνώσεων (1783)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πως λειτουργεί η αγορά των ETFs

Πως λειτουργεί η αγορά των ETFs

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επενδύσεων σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια

Ως τα νέα «βελτιωμένα» αμοιβαία κεφάλαια παρουσιάζονται τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (Exchange Traded Fund-ETF) από πολλούς οικονομικούς αναλυτές. Η συγκεκριμένη επενδυτική κλάση έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό έδαφος στις προτιμήσεις των επενδυτών παγκοσμίως αν και στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα.

Αριθμός Αναγνώσεων (2762)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 5.0
Tags:
Στην «μάχη» των επιτοκίων οι τράπεζες

Στην «μάχη» των επιτοκίων οι τράπεζες

Με επενδυτικά προϊόντα που συνδυάζουν προθεσμιακές καταθέσεις και συμμετοχή σε Αμοιβαία Κεφάλαια επιχειρούν να προσελκύσουν κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες

Νέα σύνθετα επενδυτικά προϊόντα ρίχνουν στην αγορά οι τράπεζες συνδυάζοντας προθεσμιακές καταθέσεις με επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια ή με προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης. Ειδικά αυτή την περίοδο που τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν αρκετά ελκυστικές αποδόσεις σε όσους επιλέξουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους σε κάποιο από αυτά τα προϊόντα με επιτόκια που ξεπερνούν και το 4% για το καταθετικό τους μέρος, ενώ παράλληλα δίνουν την πιθανότητα υπεραποδόσεων από το επενδυτικό τους μέρος.

Αριθμός Αναγνώσεων (3255)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 4.0
Tags:
Πως λειτουργούν τα Αμοιβαία Κεφάλαια

Πως λειτουργούν τα Αμοιβαία Κεφάλαια

Διαβάστε στο MoneyGuru.gr μια συνοπτική παρουσίαση της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ενημερωθείτε για τις βασικές επιλογές που θα πρέπει να κάνετε

Με τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων να φτάνουν το ναδίρ και το κλίμα στο Χρηματιστήριο να παραμένει αβέβαιο, τα Αμοιβαία Κεφάλαια ξεκινούν και πάλι να παρουσιάζουν ενδιαφέρον και να αποτελούν μια σοβαρή επενδυτική επιλογή, ειδικά για όσους σκοπεύουν να επενδύσου μικρά ποσά για ένα μεσο - μακροπρόθεσμο διάστημα επένδυσης. Διαβάστε στο MoneyGuru.gr μια συνοπτική παρουσίαση της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων και τι βασικές επιλογές που θα πρέπει να κάνετε.

Αριθμός Αναγνώσεων (11861)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 3.3
Tags:
RSS