Επαναφορά του waiver

Επαναφορά του waiver

Νέα μείωση κατά 2,5 δισ. ευρώ του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες στα 58,6 δισ. ευρώ από τα 61,1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). «Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2,5 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» ανακοίνωσε η ΤτΕ. Το νέο όριο ισχύει έως και τις 21 Ιουλίου. 

Αριθμός Αναγνώσεων (596)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
H EKT αποφάσισε την επαναφορά του waiver

H EKT αποφάσισε την επαναφορά του waiver

Θετικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες

Σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία με θετικές επιπτώσεις που θα αρχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου φέρνει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναφέρει το καθεστώς της κατ' εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver). Το βράδυ της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ απεφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να ξανακάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Αριθμός Αναγνώσεων (642)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μηδένισε το κοντέρ

Μηδένισε το κοντέρ

Δραστικά μέτρα Ντράγκι με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Μάριο Ντράγκι είχε προειδοποιήσει τις αγορές ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει ακόμα πιο δραστικά μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Οικονομία παρέμενε σε καχεκτικά επίπεδα ανάπτυξης. Τελικά, έμεινε πιστός της δηλώσεις του και η ΕΚΤ με μια κίνηση που ξάφνιασε τις αγορές, προχώρησε σε νέα μείωση των ευρωεπιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά αλλά και στην επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Αριθμός Αναγνώσεων (801)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Μείωσε κι άλλο η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων

Μείωσε κι άλλο η ΕΚΤ το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων

Επιμένει η ΕΚΤ σε μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην ευρωζώνη

Περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από την ΕΚΤ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής ευρωτράπεζας, όπως αναμενόταν στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΚΤ για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη. Πλέον, το επιτοκίο αποδοχής καταθέσεων βρίσκεται στο -0,3% από -0,2% προηγουμένως. Σταθερό στο 0,05% διατήρησαν το βασικό επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,3%.

Αριθμός Αναγνώσεων (703)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων-χορηγήσεων

Άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων-χορηγήσεων

Στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι το άνοιγμα διαμορφώθηκε στο 4,12% τον Αύγουστο

Κατά 0,18% διευρύνθηκε το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων-χορηγήσεων τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 4,12%, καθώς κινήθηκαν σε διαφορετική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,07% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,71%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,83%.

Αριθμός Αναγνώσεων (804)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων

Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων

Μείωση στα επιτόκια χορηγήσεων τον Απρίλιο 2015

Μικρή μείωση κατέγραψε τον Απρίλιο 2015 το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων, ενώ αμετάβλητο παρέμεινε το επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων. Το περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε στις 3,79 εκατοστιαίες μονάδες έναντι 3,81 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Αριθμός Αναγνώσεων (907)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
«Τσιμπάνε» τα επιτόκια στις e-καταθέσεις

«Τσιμπάνε» τα επιτόκια στις e-καταθέσεις

Μεικτές αποδόσεις έως 2%

Αποδόσεις που θυμίζουν… άλλες εποχές προσφέρουν οι τράπεζες στις ψηφιακές προθεσμιακές καταθέσεις. Με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες στα ψηφιακά τους δίκτυα –και να τους διώξουν από το γκισέ- ανταμείβουν τους e-καταθέτες με επιτόκια που φτάνουν ακόμη και το 2%! Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις, οι αποδόσεις των ψηφιακών καταθέσεων φτάνουν να είναι (σχεδόν) διπλάσιες σε σχέση με αυτές των αντίστοιχων προϊόντων στο γκισέ.

Αριθμός Αναγνώσεων (2058)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 3.0
Tags:
Ιστορικό χαμηλό για τα επιτόκια των καταθέσεων

Ιστορικό χαμηλό για τα επιτόκια των καταθέσεων

Στο ναδίρ οι αποδόσεις

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν οι αποδόσεις των καταθέσεων τον Ιανουάριο. Για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Ιανουάριο, το μέσο ετησιοποιημένο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών διαμορφώθηκε στο 1,80% από 1,82% ένα μήνα νωρίτερα. Η διαφορά είναι μικρή αλλά συμβολική, καθώς πρόκειται για νέο ιστορικό χαμηλό που καταγράφεται από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Αριθμός Αναγνώσεων (1312)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αμετάβλητα τα κύρια επιτόκια της ΕΚΤ

Αμετάβλητα τα κύρια επιτόκια της ΕΚΤ

Χωρίς αποφάσεις για νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, (ΕΚΤ), κατά τη χτεσινή μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

Αριθμός Αναγνώσεων (948)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΕπιτόκιαΝεα
Tags:
Κάτω από το 2% το επιτόκιο των προθεσμιακών

Κάτω από το 2% το επιτόκιο των προθεσμιακών

Νέος γύρος μειώσεων

Κάτω από το ψυχολογικό, αλλά και το ουσιαστικό όριο του 2% έχουν πέσει οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων για ποσά έως 50.000 ευρώ. Μετά το νέο γύρο μειώσεων στα επιτόκια που πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες, όσοι επιδιώξουν να ανανεώσουν τις προθεσμιακές τους καταθέσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι τράπεζες προτείνουν (μεικτά) επιτόκια της τάξης του 1,5% με 2% για τρίμηνες ή εξάμηνες προθεσμιακές, τα οποία πριν από μια διετία έδιναν σε καταθέσεις ταμιευτηρίου.

Αριθμός Αναγνώσεων (1672)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
123