Μέχρι την Παρασκευή η α' δόση ΕΝΦΙΑ και η β' δόση φόρου εισοδήματος

Μέχρι την Παρασκευή η α' δόση ΕΝΦΙΑ και η β' δόση φόρου εισοδήματος

Το χέρι στην τσέπη μέχρι την Παρασκευή πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι

Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι φορολογικές υποχρεώσεις πιέζουν επικίνδυνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Οι πρώτες προθεσμίες πληρωμής του Φθινοπώρου πλησιάζουν στη λήξη τους και 2,3 εκατ. φυσικά πρόσωπα καλούνται μέχρι την Παρασκευή να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Από κοντά, 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ με το συνολικό λογαριασμό να αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (617)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Φόρος 45% ως 65% για το κρυμμένο χρήμα

Φόρος 45% ως 65% για το κρυμμένο χρήμα

Πέναλτι για τα «μαύρα» στο εξωτερικό

Φόρο-πέναλτι 45% σε όσους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην Εφορία θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα, το οποίο αναμένεται σύντομα. Στην περίπτωση των επαγγελματιών ο συντελεστής αυτός μπορεί να φθάσει και στο 65%, καθώς στην ποινή θα υπολογιστεί και ο ΦΠΑ που αναλογεί στα αδήλωτα εισοδήματα και ο οποίος ποτέ δεν αποδόθηκε στο κράτος.

Αριθμός Αναγνώσεων (649)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Φροντίστε να πιέσετε την εφορία

Φροντίστε να πιέσετε την εφορία

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ - επιστροφής φόρου εισοδήματος

Ο νόμος προβλέπει αυτόματο συμψηφισμό χρεών και απαιτήσεων της εφορίας και βάσει αυτού χιλιάδες φορολογούμενοι θα έβλεπαν να συμψηφίζονται η επιστροφή φόρου με τον ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, η εφορία δεν πρόκειται να προχωρήσει αυταπαγγέλτως τη διαδικασία. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να «πιέσει» τα πράγματα, κάνοντας σχετική αίτηση.

Αριθμός Αναγνώσεων (657)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Νέο φόρο «κρύβει» το πλαστικό χρήμα

Νέο φόρο «κρύβει» το πλαστικό χρήμα

Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο

Αντιμέτωποι με νέο φόρο θα βρίσκονται πλέον όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων τη φετινή φορολογική χρονιά. Tο σχέδιο της κυβέρνησης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και περιλαμβάνει την συγκέντρωση αποδείξεων ανάλογα με το το εισόδημα. 

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αυλαία στην υποβολή δηλώσεων

Αυλαία στην υποβολή δηλώσεων

3,5 δισ. πρόσθετοι φόροι για το 37,7% των φορολογουμένων

Η αυλαία της ηλεκτρονικής υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έπεσε χθες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι χθες το πρωί είχαν υποβληθεί στο ΤΑΧΙSNET 6.003.464 δηλώσεις. Από αυτές, 5.949.884 εκκαθαρίστηκαν αυτόματα (αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή), ενώ οι υπόλοιπες 53.580 παρεπέμφθησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών.

Αριθμός Αναγνώσεων (677)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τί προβλέπει το νομοσχέδιο για αποδείξεις

Τί προβλέπει το νομοσχέδιο για αποδείξεις

Αφορολόγητο μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα

Αφορολόγητο από φέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα παλιά όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά έως το τέλος του έτους, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, καθιερώνει το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το υπερόπλο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής. 

Αριθμός Αναγνώσεων (692)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

850.000 δηλώσεις στον αέρα

Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημέρα για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, με το υπουργείο Οικονομικών να προειδοποιεί πριν δύο ημέρες ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Δίνοντας μάλιστα επιπλέον κίνητρο τόνισε ότι όσο πιο έγκαιρα ολοκληρωθεί η υποβολή τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για περισσότερες δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (705)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων

Στα 5,6 δισ. ευρώ τα φέσια προς την Εφορία

Η σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία κατά 1,25 δισ. σε ένα μήνα χτυπάει καμπανάκι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς αποδεικνύουν την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή σημειώθηκε το Μάιο, πριν δλδ. υποβληθεί μεγάλο μέρος των δηλώσεων, πριν ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις και βέβαια πριν τον ΕΝΦΙΑ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (759)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τροποποιητική δήλωση ζητάει η ΓΓΔΕ

Τροποποιητική δήλωση ζητάει η ΓΓΔΕ

Λάθη σε πολλές εκκαθαρίσεις με το τέλος επιτηδεύματος

E-mail από τη ΓΓΔΕ προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να περιμένουν αρκετοί φορολογούμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στους οποίους δεν είχε υπολογιστεί το τέλος επιτηδεύματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μικρού αριθμού φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, δεν υπολογίστηκε το τέλος επιτηδεύματος, λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Αριθμός Αναγνώσεων (609)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Νέα προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών-λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016.

Αριθμός Αναγνώσεων (624)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last