Διαθέσιμα πάνω από 500 εκατ.ευρώ

Διαθέσιμα πάνω από 500 εκατ.ευρώ

Συμφωνίες υπέγραψαν Eurobank και ΕΤΕ με ΕΤΕπ για τη στήριξη ΜμΕ

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία με την Eurobank για την παροχή εγγυήσεων 230 εκατ. ευρώ, με σκοπό την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Αριθμός Αναγνώσεων (691)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αύξηση καταθέσεων τον Αύγουστο κατά 1,3 δισ. ευρώ

Αύξηση καταθέσεων τον Αύγουστο κατά 1,3 δισ. ευρώ

Μείωση των δανείων παρά τη βελτίωση της ρευστότητας

Αύξηση των καταθέσεων σημειώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες ενισχυμένες κατά 1,3 δισ. ευρώ, ή κατά 1,07% σε μηνιαία βάση, διαμορφώθηκαν στα 123,89 δισ. ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2003. Τον Ιούλιο είχαν υποχωρήσει κατά 160 εκατ. ευρώ, στα 122,58 δισ. ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (593)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών η μείωση κόκκινων δανείων

Θετική για το αξιόχρεο των τραπεζών η μείωση κόκκινων δανείων

Θετικά αξιολογεί η Moody’s τη μείωση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των λειτουργικών δαπανών των ελληνικών τραπεζών είναι θετική για το αξιόχρεό τους (credit positive), αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε έκθεσή του (Moody's Credit Outlook).

Αριθμός Αναγνώσεων (509)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
H Εθνική πούλησε πακέτο δανείων στη Βουλγαρία

H Εθνική πούλησε πακέτο δανείων στη Βουλγαρία

Θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ

Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο β' τρίμηνο της χρήσης η θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία (UBB). Παρότι επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, πουλήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

Αριθμός Αναγνώσεων (561)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Χιλιάδες δανειολήπτες σε κίνδυνο από τις 15 Σεπτεμβρίου

Χιλιάδες δανειολήπτες σε κίνδυνο από τις 15 Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών

Ετοιμες να ξεκινήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι οι τράπεζες, ύστερα από μακρά περίοδο «παγώματος» των αναγκαστικών μέτρων, είτε λόγω του θεσμικού πλαισίου προστασίας, είτε λόγω των κινητοποιήσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Είναι ενδεικτικό ότι στο επτάμηνο του 2016 ορίστηκαν 2.700 πλειστηριασμοί έναντι 7.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Αριθμός Αναγνώσεων (650)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Έχει αλλά δεν πληρώνει μία στις έξι επιχειρήσεις με «κόκκινα» χρέη

Έχει αλλά δεν πληρώνει μία στις έξι επιχειρήσεις με «κόκκινα» χρέη

Αποκαλυπτική μελέτη της ΤτΕ για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Στρατηγικός κακοπληρωτής είναι μία στις έξι επιχειρήσεις με μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε αυτήν αναλύεται η συμπεριφορά 13.070 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με συνολικό τραπεζικό δανεισμό 56,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015. Από το παραπάνω «άνοιγμα» τα εταιρικά δάνεια με καθυστέρηση άνω των τριών μηνών ανέρχονται σε 18,7 δισ. ευρώ (στοιχεία Δεκέμβριος 2015) αντιπροσωπεύοντας το 32,88% του συνόλου των χορηγήσεων του δείγματος, όσο περίπου δηλαδή είναι κι ο δείκτης NPL στην επιχειρηματική πίστη.

Αριθμός Αναγνώσεων (618)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Θα δοθούν από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Θα δοθούν από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Ενέκρινε 40 εκατ. ευρώ η ΕΤΕπ για δάνεια σε ΜμΕ

Τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανέργους, ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Αριθμός Αναγνώσεων (622)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Στο «σφυρί» 10.000 ακίνητα

Στο «σφυρί» 10.000 ακίνητα

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για την είσπραξη 5 δισ. ευρώ

Kατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ. Εμπορικά ακίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες θα βγάλουν πρώτα στο «σφυρί» οι τράπεζες. Οι λίστες με περίπου 10.000 ακίνητα που ανήκουν σε «κακοπληρωτές» είναι έτοιμες και τα προγράμματα πλειστηριασμών έχουν πάρει ήδη την άγουσα προς τους ιδιοκτήτες-δανειολήπτες.

Αριθμός Αναγνώσεων (678)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
«Ξεπούλημα» πανάκριβων σπιτιών σε πλειστηριασμούς

«Ξεπούλημα» πανάκριβων σπιτιών σε πλειστηριασμούς

Τιμές - σοκ σε πλειστηριασμούς δεκάδων ακινήτων

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων και όπως φαίνεται οι τιμές εκκίνησης που ορίστηκαν είναι εξαιρετικά χαμηλές, καθώς ακολουθούν την εμπορική τους αξία. Με τα δεδομένα αυτά, σε πολλές περιοχές έχουμε τιμές πολύ χαμηλότερα από την αντικειμενική αξία και προκύπτουν μεγάλες ευκαιρείες για υποψήφιους αγοραστές. Υπενθυμίζεται ότι μέρος της πρώτης κατοικίας προστατεύεται από πλειστηριασμούς, ωστόσο, τα ακριβά σπίτια και οικόπεδα, οι δεύτερες ή εξοχικές κατοικίες ή άλλου είδους ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.λπ.) βγαίνουν στο σφυρί χωρίς κανένα περιορισμό.

Αριθμός Αναγνώσεων (655)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ερχονται αυτόματες κατασχέσεις για χρέη σε εφορίες και Ταμεία

Ερχονται αυτόματες κατασχέσεις για χρέη σε εφορίες και Ταμεία

Δέσμευση λογαριασμών, συμψηφισμοί, αλλά και τηλέφωνα στο σπίτι

Δυναμικά μπαίνει σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει κινήσει τη διαδικασία για τη δέσμευση λογαριασμών με στόχο την είσπραξη μέρους των 15 δισ. ευρώ που χρωστούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί διατάξεις νόμων που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν σε πλήρη ανάπτυξη με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις εισπράξεις.

Αριθμός Αναγνώσεων (631)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678910 Last