Ο Guru στην οθόνη σας

Προστατεύστε το σπίτι σας από το σεισμό

Τι πρέπει να γνωρίζω σε σχέση με τις ασφάλειες, προκειμένουν να είμαι καλυμμένος και να αποζημιωθώ

Κατηγορίες: Ασφάλειες, Συμβουλές

Rate this article:
4.0
Προστατεύστε το σπίτι σας από το σεισμό

Μετά από μία φυσική καταστροφή, έρχονται στην επικαιρότητα οι αδυναμίες εκείνες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την περιουσία ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων. Δεδομένου ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη σεισμικότητα στον κόσμο (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), μία τέτοια φυσική καταστροφή είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα των σεισμών στην Κεφαλλονιά.

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειες μίας τέτοιας φυσικής καταστροφής; Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε προτού υπάρξει το ακραίο φαινόμενο, όπως αυτό του σεισμού. Πρέπει να ασφαλίσουμε το σπίτι και γενικά τα κτίρια που έχουμε στην ιδιοκτησία μας.

Από εκεί και πέρα, τα βήματα είναι συγκεκριμένα:

   - Αμέσως μετά τον σεισμό, ειδοποιούμε την ασφαλιστική μας εταιρία απευθείας ή μέσω του ασφαλιστή μας.
  - Περιμένουμε τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρίας μας και δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια επιδιόρθωσης των ζημιών που έχουν προκύψει.
   - Από την στιγμή που έρθει ο πραγματογνώμονας και συνάψει την έκθεση του, προχωρούμε στις απαραίτητες διορθώσεις και περιμένουμε να εισπράξουμε την αποζημίωση μας από την ασφαλιστική μας εταιρία.

Απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε πως με την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών, η οποία επιτυγχάνεται με την καταβολή από τους ιδιοκτήτες ενός μικρού ετήσιου ασφαλίστρου (περίπου 100-150€ για ένα μέσο διαμέρισμα), οι ιδιοκτήτες είναι σαφώς διασφαλισμένοι, αφού θα αποζημιωθούν για όλο το ύψος των ζημιών που θα προκληθούν σε περίπτωση υλικών ζημιών από σεισμό.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία, αμέσως μετά το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στα νησιά Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, έχει προχωρήσεις σε μία σειρά ενεργειών ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής. Απόλυτη προτεραιότητα έχει δοθεί από την Εταιρία στην καταβολή αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

Τα ασφάλιστρα των εν ισχύ συμβολαίων, όλων των κλάδων, που αφορούν μόνιμους κατοίκους Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ή κατοικίες και επιχειρήσεις με έδρα τις εν λόγω περιοχές και τα οποία πρέπει να καταβληθούν από 26/01/2014 έως 31/03/2014 μπορούν να εξοφληθούν έως 30/05/2014, χωρίς καμία επιβάρυνση ή οποιαδήποτε κύρωση και ασφαλώς με απόλυτη ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό.

Επίσης, έχει δημιουργήσει ειδική γραμμή επικοινωνίας (210-9099500) για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω περιπτώσεων 24 ώρες το 24ωρο. Οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης μπορούν να απευθυνθούν άμεσα στην παραπάνω γραμμή επικοινωνίας που θα παρέχει συμπληρωματικές πληροφορίες και θα υποδέχεται τα αιτήματα των πληγέντων.

Την ίδια στιγμή η Interamerican έχει στείλει κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων από την πρώτη ημέρα μετά τον σεισμό στην Κεφαλλονιά και σε συνεργασία με τους πραγματογνώμονες και τον τοπικό συνεργάτη πωλήσεων, εξετάζει όλες τις αναγγελίες ζημιών, προχωρώντας σε γρήγορη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων. Ήδη μάλιστα έχει καταβάλει τις πρώτες αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη επιταγή αποζημίωσης εκδόθηκε μόλις 46 ώρες μετά τον σεισμό.
Αριθμός Αναγνώσεων (1754)/Σχόλια (-)

Tags:
blog comments powered by Disqus