Ο Guru στην οθόνη σας

Επιπλέον 2.500 νοικοκυριά στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Επιδοτούνται και όσοι δεν έγινε εφικτό να ενταχθούν στην προηγούμενη περίοδο

Κατηγορίες: Επενδύσεις, Επενδυτικά Προγράμματα, Νεα

Rate this article:
Καμία βαθμολογία
Επιπλέον 2.500 νοικοκυριά στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Περίπου 2.500 νοικοκυριά επιπλέον, εντάσσονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» ύστερα από την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 19,1 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για δικαιούχους, οι οποίοι, αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Οι πρόσθετοι πόροι εκταμιεύθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας Αλέξανδρου Χαρίτση. Συνολικά οι δικαιούχοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν τους 8.000. Με την εν λόγω ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε να εξασφαλισθούν πόροι 19,1 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το ΕΤΕΑΝ, η σχετική απόφαση υπαγωγής (θα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του ΕΤΕΑΝ) και θα ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.  Η υπαγωγή θα γίνει ανά Περιφέρεια, με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και την κατανομή των νοικοκυριών στις Περιφέρειες της χώρας.  Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων αποκλειστικά έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016. 

Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της ΚΥΑ, όπως τονίζεται, είναι ότι οι πόροι που διατίθενται, είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. 

 

Αριθμός Αναγνώσεων (485)/Σχόλια (-)

Tags:
blog comments powered by Disqus