Ο Guru στην οθόνη σας

Αλλάζει η πληρωμή ασφαλίστρων

Οι ασφαλιστικές σταδιακά ξεφορτώνονται τους μεσάζοντες

Κατηγορίες: Ασφάλειες, Νεα

Rate this article:
3.7
Αλλάζει η πληρωμή ασφαλίστρων

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σε διαχειριστικό επίπεδο ο μέσος ασφαλισμένος,  είναι η εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλίστρων του. Συχνά, παρατηρείται το φαινόμενο, ακόμα και όταν υπάρχουν τα χρήματα, οι ασφαλισμένοι να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς ξεχνούν τις ημερομηνίες που πρέπει να κάνουν τις πληρωμές τους. Αυτό είναι λογικό καθώς η πληρωμή ασφαλίστρων δεν είναι μία παγιωμένη ρουτίνα, όπως για παράδειγμα η πληρωμή της ΔΕΗ, του ΟΤΕ κτλ.

Όμως, η εκπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλίστρων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή της ασφάλισης. Μάλιστα, πολλές ασφαλιστικές μπορεί να "πατούν" σε αυτή την απροσεξία ασφαλισμένων, προκειμένου να ξεφορτώνονται "ασύμφορα" συμβόλαια.

Στην ασφαλιστική αγορά συντελείται όμως αυτές τις ημέρες μία μεγάλη αλλαγή ως προς το ζήτημα της πληρωμής ασφαλίστρων. Συγκεκριμένα, πάει να εφαρμοστεί πλέον η  προπληρωμή των ασφαλίστρων. Αυτό ισχύει και για την έκδοση νέου αλλά και για την ανανέωση υφιστάμενου ασφαλιστικού συμβολαίου.

Μολονότι η εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής από τους ασφαλισμένους αλλά και της απόδοσης των ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβούντες στις εταιρίες εντός 7 ημερών είναι σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν πληροφορίες πως στην συνέχεια η πληρωμή ασφαλίστρων θα γίνεται απευθείας μέσω τραπεζών.

Με τον τρόπο αυτό κερδισμένες θα είναι και οι δύο πλευρές. Οι ασφαλισμένοι από την μία πλευρά θα έχουν σίγουρα έγκαιρη ειδοποίηση για να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους και ασφαλιστικές εταιρίες από την άλλη θα έχουν την δυνατότητα να μην υπάρχει διακράτηση των ασφάλιστρων για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους διαμεσολαβούντες, αλλά και για να μην γίνεται μεταφορά χαρτοφυλακίων ανάλογα την πολιτική της κάθε εταιρίας στο θέμα της απόδοσης των ασφαλίστρων.

Αριθμός Αναγνώσεων (1155)/Σχόλια (-)

Tags:
blog comments powered by Disqus