Αριθμός Αναγνώσεων (445)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Κοντά στα 200 ευρώ ανά άτομο η μέση δαπάνη ασφάλισης

Δραματική είναι η υστέρηση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Insurance Europe για το 2015. Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη για ασφάλιση ζωής στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στα 1.223 ευρώ το 2015, ενώ το 2014 είχε διαμορφωθεί στα 1.214 ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (702)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Ενισχύονται οι ασφαλίσεις ζωής

Η καθίζηση της ασφαλιστικής παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτου και η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό στους πολίτες έχουν αναγκάσει τις ασφαλιστικές να αλλάξουν τάσεις στο θέμα της διαχείρισης των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων.

Αριθμός Αναγνώσεων (946)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Επιστροφή στην κερδοφορία, μετά από το κακό 2014, για την Interamerican

Κέρδη προ φόρων 41,9 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών το 2014) παρουσίασε το 2015 η Interamerican με συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 341 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη υπερέβησαν τον στόχο κατά 68%, οι γενικές ασφαλίσεις συνεισέφεραν 26,6 εκατ., ενώ η Ζωή και η Υγεία συνεισέφεραν 15,4 εκατ. Η κερδοφορία οφείλεται, πέρα από την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον, στην καλύτερη διαχείριση και τις λιγότερες ζημίες. Αυξημένη είναι και η φερεγγυότητα των εταιρειών της Interamerican, με την εταιρεία Ζωής να παρουσιάζει δείκτη 207% και την εταιρεία Ζημιών 377%.

Αριθμός Αναγνώσεων (772)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Διατήρησε τη θέση της στην αγορά και αύξησε το μερίδιό της στις γενικές ασφαλίσεις

Η Groupama ασφαλιστική παρουσίασε τα αποτελέσματα για το έτος 2015 και τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την κρίση κατόρθωσε να αντέξει στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν. Ο κύκλος εργασιών της είχε ύψος 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις.

Αριθμός Αναγνώσεων (748)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως η τρύπα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται η τρύπα που προκαλούν στα δημόσια έσοδα τα ανασφάλιστα οχήματα, που πλέον φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Τα στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΕΕ. Μάλιστα, στα 26 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών και οι φόροι που θα προέκυπταν από αυτά.

Αριθμός Αναγνώσεων (818)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Άσχημη η εικόνα του 11μηνου λόγω capital controls

Mείωση της παραγωγής ασφαλίστρων 11μήνου (Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015) για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, έστω και χαμηλότερη των αρχικών προβλέψεων, δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου. Παρά το εξαιρετικά δύσκολο γ' τρίμηνο λόγω capital controls και τραπεζικής αργίας, η ασφαλιστική αγορά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της στο δίμηνο διαμορφώνοντας συνολική παραγωγή 11μήνου 3,252 δισ. ευρώ με υποχώρηση 5,9% έναντι του περυσινού 11μήνου.

Αριθμός Αναγνώσεων (811)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τοποθετήθηκε Επίτροπος στην International Life

Τοποθετήθηκε Επίτροπος στην International Life

Δρομολογείται η μεταβίβαση του 90% του χαρτοφυλακίου ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική

Την τοποθέτηση Επιτρόπου στην International Life αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η μεταβίβαση του 90% του χαρτοφυλακίου ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική.

Αριθμός Αναγνώσεων (734)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Κατηγορίες: ΑσφάλειεςΖωήςΝεα
Tags:
H κρίση χτυπά τον ασφαλιστικό κλάδο

H κρίση χτυπά τον ασφαλιστικό κλάδο

Μείωση 0,6%, στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το επτάμηνο του 2015

Μείωση 0,6% παρουσίασε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το επτάμηνο του 2015 σε σχέση με το επτάμηνο του 2014. Στο πλαίσιο της μηνιαίας καταγραφής της εξέλιξης της παραγωγής ασφαλίστρων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκπόνησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων επταμήνου (Ιανουαρίου - Ιουλίου) 2015. Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014). 

Αριθμός Αναγνώσεων (1128)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ασφάλειες ζωής: Προσοχή στις εξαιρέσεις

Ασφάλειες ζωής: Προσοχή στις εξαιρέσεις

Οι ειδικοί όροι και τι να προσέξετε

Tα σύγχρονα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και υγείας συνοδεύονται από μια σειρά εξαιρέσεων, για τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί προτού αγοράσει κάποια ασφάλεια ζωής. Πρόκειται για ατυχήματα η ασθένειες που προκλήθηκαν από ορισμένες συγκεκριμένες αιτίες και δεν καλύπτονται από τις παροχές. Oι εξαιρέσεις δεν είναι ίδιες για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά συνήθως αφορούν προβληματικές εγκυμοσύνες, αμβλώσεις, αποβολές, νευροφυτικές παθήσεις, περιπτώσεις χρόνιου αλκοολισμού κλπ.

Αριθμός Αναγνώσεων (1156)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
1234