Αριθμός Αναγνώσεων (445)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κωνσταντάς (Εθνική Ασφαλιστική): Συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία

Κωνσταντάς (Εθνική Ασφαλιστική): Συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία

Η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει πάντα πιστή στο όραμα και την αποστολή της

Εδώ και 126 χρόνια, χαράσσει πορεία με οδηγούς της διαχρονικές αξίες που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν ως πρωταγωνιστή της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγορά
Αριθμός Αναγνώσεων (669)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 4.0
Κατηγορίες: ΑσφάλειεςΥγείας
Tags:
Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Κοντά στα 200 ευρώ ανά άτομο η μέση δαπάνη ασφάλισης

Δραματική είναι η υστέρηση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Insurance Europe για το 2015. Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη για ασφάλιση ζωής στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στα 1.223 ευρώ το 2015, ενώ το 2014 είχε διαμορφωθεί στα 1.214 ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (702)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Ενισχύονται οι ασφαλίσεις ζωής

Η καθίζηση της ασφαλιστικής παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτου και η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό στους πολίτες έχουν αναγκάσει τις ασφαλιστικές να αλλάξουν τάσεις στο θέμα της διαχείρισης των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων.

Αριθμός Αναγνώσεων (946)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Διατήρησε τη θέση της στην αγορά και αύξησε το μερίδιό της στις γενικές ασφαλίσεις

Η Groupama ασφαλιστική παρουσίασε τα αποτελέσματα για το έτος 2015 και τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την κρίση κατόρθωσε να αντέξει στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν. Ο κύκλος εργασιών της είχε ύψος 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις.

Αριθμός Αναγνώσεων (748)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως η τρύπα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται η τρύπα που προκαλούν στα δημόσια έσοδα τα ανασφάλιστα οχήματα, που πλέον φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Τα στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΕΕ. Μάλιστα, στα 26 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών και οι φόροι που θα προέκυπταν από αυτά.

Αριθμός Αναγνώσεων (818)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Άσχημη η εικόνα του 11μηνου λόγω capital controls

Mείωση της παραγωγής ασφαλίστρων 11μήνου (Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015) για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, έστω και χαμηλότερη των αρχικών προβλέψεων, δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου. Παρά το εξαιρετικά δύσκολο γ' τρίμηνο λόγω capital controls και τραπεζικής αργίας, η ασφαλιστική αγορά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της στο δίμηνο διαμορφώνοντας συνολική παραγωγή 11μήνου 3,252 δισ. ευρώ με υποχώρηση 5,9% έναντι του περυσινού 11μήνου.

Αριθμός Αναγνώσεων (811)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
H κρίση χτυπά τον ασφαλιστικό κλάδο

H κρίση χτυπά τον ασφαλιστικό κλάδο

Μείωση 0,6%, στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το επτάμηνο του 2015

Μείωση 0,6% παρουσίασε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το επτάμηνο του 2015 σε σχέση με το επτάμηνο του 2014. Στο πλαίσιο της μηνιαίας καταγραφής της εξέλιξης της παραγωγής ασφαλίστρων, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) εκπόνησε μελέτη για την Παραγωγή Ασφαλίστρων επταμήνου (Ιανουαρίου - Ιουλίου) 2015. Στην έρευνα συμμετείχαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση πλήρη στοιχεία της αγοράς έτους 2014). 

Αριθμός Αναγνώσεων (1128)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πως μπορείτε να συνδυάσετε την ιδιωτική ασφάλιση με το ΙΚΑ

Πως μπορείτε να συνδυάσετε την ιδιωτική ασφάλιση με το ΙΚΑ

Πλεονεκτήματα και κίνητρα για όσους συνδυάσουν ιδιωτική-κοινωνική ασφάλιση

Πληθώρα κινήτρων δίνουν οι ασφαλιστικές στους ασφαλισμένους σε προγράμματα υγείας, που θα επιλέξουν να συνδυάσουν τις παροχές του προγράμματος τους με τις παροχές του ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο ανήκουν. Και αυτό διότι η ταυτόχρονη χρήση ιδιωτικής-δημόσιας ασφάλισης σε περίπτωση νοσηλείας, επέμβασης ή θεραπευτικής αγωγής έχει πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τον ασφαλισμένο όσο και για την ασφαλιστική εταιρεία.

Αριθμός Αναγνώσεων (1289)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 2.0
Tags:
5+1 μέτρα σύγκρισης των ασφαλίσεων υγείας

5+1 μέτρα σύγκρισης των ασφαλίσεων υγείας

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή

Σε ένα καθεστώς υπερπροσφοράς ασφαλιστηρίων προγραμμάτων υγείας ο Έλληνας καταναλωτής καλείται να αποφασίσει το κατάλληλο για αυτόν και για τη τσέπη του ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Με μια πρώτη ματιά τα διάφορα συμβόλαια που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να φαίνονται πανομοιότυπα, αλλά μια προσεκτική σύγκριση των καλύψεων και των γενικών και ειδικών όρων μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές διαφορές. Το Moneyguru.gr παρουσιάζει τα βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέχετε κατά την έρευνα αγοράς για τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας.

Αριθμός Αναγνώσεων (1239)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
1234