Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Πρεμιέρα για τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ

Έρχονται σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Τα ραβασάκια με τις νέες εισφορές του 2017 άρχισαν να αποστέλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι το ποσό κάθε μήνα, αλλά το υπόλοιπο θα εξοφλείται με τόκο 8%. Η πρώτη εισφορά θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. 

Αριθμός Αναγνώσεων (663)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υπουργική απόφαση για 95.000 εκκρεμείς συντάξεις

Υπουργική απόφαση για 95.000 εκκρεμείς συντάξεις

Έως 3 χρόνια στην αναμονή

Με 860 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται σύντομα να ικανοποιήσει συνταξιούχους που περιμένουν 1-3 χρόνια τη σύνταξή τους. Η υπουργική απόφαση προβλέπει σφιχτή διαδικασία για να πληρωθούν οι εκκρεμότητες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η επίμαχη υπουργική απόφαση υπεγράφη ήδη από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, εξειδικεύοντας τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Αριθμός Αναγνώσεων (950)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
Ερωτήσεις-απαντήσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Ερωτήσεις-απαντήσεις για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Τι ισχύει από 1-1-2017

Ολοι οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών με αντικείμενο επιχείρησης επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα εφόσον αυτά είναι μέτοχοι κατά ποσοστό 3% τουλάχιστον, οι διαχειριστές Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας που ορίστηκαν με το καταστατικό ή με απόφαση των εταίρων, ο μοναδικός εταίρος μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι αγρότες. οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ, ο/η σύζυγος και τα ενήλικα τέκνα οικογένειας, σε περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης ακόμη και οι μοναχοί που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.

Αριθμός Αναγνώσεων (1134)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags: hot
ΟΑΕΕ: Έως 30η Νοεμβρίου η εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών 5ου διμήνου

ΟΑΕΕ: Έως 30η Νοεμβρίου η εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών 5ου διμήνου

Προτιμήστε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να αποφύγετε τις ουρές

Η Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 5ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). 

Αριθμός Αναγνώσεων (656)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Παράταση πληρωμής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ για το β΄εξάμηνο του 2016

Παράταση πληρωμής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ για το β΄εξάμηνο του 2016

Μέχρι και 30 Δεκεμβρίου

Το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, σε συνέχεια αιτημάτων-εισηγήσεων του προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ (Τομείς Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) Κωνσταντίνου Μακέδου και σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε την παράταση πληρωμής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ για το β΄εξάμηνο του 2016.

Αριθμός Αναγνώσεων (612)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Θετική η εξέλιξη του προϋπολογισμού του ΙΚΑ το 2016

Θετική η εξέλιξη του προϋπολογισμού του ΙΚΑ το 2016

Αυξημένες κατά 359 εκατ.ευρώ οι εισπράξεις το εννεάμηνο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ έσπευσε να καθησυχάσει του ασφαλισμένους, μετά από φήμες για σημαντική υστέρηση στα έσοδά του του τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εισπράξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου 2016 ήταν αυξημένες κατά 359 εκατ. ευρώ ή 4,55%. Επιπλέον, οι συντάξεις και οι λοιπές παροχές του Νοεμβρίου 2016 καταβλήθηκαν έγκαιρα και καθολικά.

Αριθμός Αναγνώσεων (467)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αύξηση - σοκ 300 εκατ. ευρώ στα χρέη προς τα Ταμεία

Αύξηση - σοκ 300 εκατ. ευρώ στα χρέη προς τα Ταμεία

Στους 316.855 ανήλθαν οι οφειλέτες ποσών άνω των 5.000 ευρώ

Αγγίζουν τα 17 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία μέσα σε τρεις μήνες αυξήθηκαν κατά 300 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το γ' τρίμηνο του 2016 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ έφθασαν τα 16,9 δισ. έναντι των 16,6 δισ. ευρώ που ήταν το β' τρίμηνο του 2016. Στους 316.855 ανήλθαν, επίσης, όσοι οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Αριθμός Αναγνώσεων (506)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Εισφορές: Δόσεις «α λα καρτ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Εισφορές: Δόσεις «α λα καρτ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αβέβαιο το σύστημα υπολογισμού των εισφορών από 1/1 για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες

Η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα υπερταμείο πονοκεφαλιάζει τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς πέρα από τα προβλήματα στελέχωσης και ελλειμμάτων που ήδη προκύπτουν, ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί σημαντικές λεπτομέρειες στη λειτουργία του. Μια μεγάλη εκκρεμότητα είναι ο υπολογισμός και η πληρωμή των εισφορών επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Πάντως, ο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος προανήγγειλε σύστημα πληρωμής των οφειλών στα Ταμεία ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και το «προφίλ» των ελεύθερων επαγγελματιών (π.χ. αν είναι συστηματικοί κακοπληρωτές) και «πάγωμα» των παλαιών χρεών για όσους αρχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές από την 1/1/2017.

Αριθμός Αναγνώσεων (448)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Προβλήματα για το νέο ασφαλιστικό Υπερταμείο

Προβλήματα για το νέο ασφαλιστικό Υπερταμείο

Σημαντικά ελλείματα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και πολλές εκκρεμότητες

Με βορειοϊρλανδική συνδρομή σχεδιάζεται να λειτουργήσει -με σοβαρά προβλήματα και ελλείμματα- από 1/1/2017 το νέο ασφαλιστικό Υπερταμείο, ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), με τα 3,5 εκατ. ασφαλισμένους, 2,6 εκατ. συνταξιούχους, 16 δισ. ευρώ κινητή και ακίνητη περιουσία και προϋπολογισμό 38 δισ. ευρώ. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι θα υπάρξει μείωση των παροχών, ενώ σημειώνονται και σοβαρές αμφιβολίες αν θα πετύχει το όλο εγχείρημα με δεδομένη τη γνωστή ελληνική γραφειοκρατία. 

Αριθμός Αναγνώσεων (522)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

Νέο χαράτσι στα μπλοκάκια απο 1η Ιανουαρίου 2017

Χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι» απογειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2017 πάνω και από το 50%. Οι απασχολούμενοι με καθεστώς μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας (ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους) με μπλοκάκι θα «τιμωρούνται» διπλά από την 1η/1/2017 αν έχουν παράλληλα για την ίδια απασχόληση σχέση εξαρτημένης εργασίας αφενός διότι οι ατομικές τους εισφορές όπως και των ελευθέρων επαγγελματιών (επιτηδευματίες, έμποροι, βιοτέχνες) θα υπολογίζονται με το 26,95% του φορολογητέου εισοδήματός τους και αφετέρου διότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά και για σύνταξη και για ασθένεια για την απασχόλησή τους ως μισθωτοί.

Αριθμός Αναγνώσεων (571)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345678