Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού η ασφαλιστική αγορά

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού η ασφαλιστική αγορά

Δυο συνεδριάσεις έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο

Στις 3 Οκτωβρίου 2016 η ολομέλεια της επιτροπής θα ασχοληθεί με την «επανεξέταση της καταγγελίας της Πρωτοβάθμιας Επαγγελματικής Οργάνωσης με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΦΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ».

Αριθμός Αναγνώσεων (525)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Πολύ χαμηλά η ασφάλιση στην Ελλάδα

Κοντά στα 200 ευρώ ανά άτομο η μέση δαπάνη ασφάλισης

Δραματική είναι η υστέρηση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Insurance Europe για το 2015. Η μέση κατά κεφαλή δαπάνη για ασφάλιση ζωής στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στα 1.223 ευρώ το 2015, ενώ το 2014 είχε διαμορφωθεί στα 1.214 ευρώ. 

Αριθμός Αναγνώσεων (702)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αυξητικά οι ασφάλειες αυτοκινήτου για την Interamerican

Αυξητικά οι ασφάλειες αυτοκινήτου για την Interamerican

Αιχμή του δόρατος η Anytime

Σημαντική αύξηση πελατών κατά 8,4% στον κλάδο ασφάλισης Αυτοκινήτου πέτυχε η Ιnteramerican κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, φθάνοντας στους 553.774 πελάτες έναντι 510.961 κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου ανήλθαν σε 68,8 εκατ. ευρώ, έναντι 70,8 εκατ. πέρυσι (μόλις 2,9% μείωση), σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά υπέστη μεγάλη μείωση στο σύνολό της, που έφθασε στο 11,1% (στοιχεία Μαϊου). 

Αριθμός Αναγνώσεων (515)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Ενισχύονται οι ασφαλίσεις ζωής

Η καθίζηση της ασφαλιστικής παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτου και η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό στους πολίτες έχουν αναγκάσει τις ασφαλιστικές να αλλάξουν τάσεις στο θέμα της διαχείρισης των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων.

Αριθμός Αναγνώσεων (946)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Επιστροφή στην κερδοφορία, μετά από το κακό 2014, για την Interamerican

Κέρδη προ φόρων 41,9 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών το 2014) παρουσίασε το 2015 η Interamerican με συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 341 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη υπερέβησαν τον στόχο κατά 68%, οι γενικές ασφαλίσεις συνεισέφεραν 26,6 εκατ., ενώ η Ζωή και η Υγεία συνεισέφεραν 15,4 εκατ. Η κερδοφορία οφείλεται, πέρα από την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον, στην καλύτερη διαχείριση και τις λιγότερες ζημίες. Αυξημένη είναι και η φερεγγυότητα των εταιρειών της Interamerican, με την εταιρεία Ζωής να παρουσιάζει δείκτη 207% και την εταιρεία Ζημιών 377%.

Αριθμός Αναγνώσεων (772)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Διατήρησε τη θέση της στην αγορά και αύξησε το μερίδιό της στις γενικές ασφαλίσεις

Η Groupama ασφαλιστική παρουσίασε τα αποτελέσματα για το έτος 2015 και τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την κρίση κατόρθωσε να αντέξει στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν. Ο κύκλος εργασιών της είχε ύψος 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις.

Αριθμός Αναγνώσεων (748)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ξεκινούν τα ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Ξεκινούν τα ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Αναλυτικές οδηγίες σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα ανασφάλιστα οχήματα και αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι. Όσοι εντοπίζονται χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο και θα καλούνται να προβούν άμεσα στην ασφάλιση του οχήματός τους, καταβάλλοντας παράλληλα και πρόστιμο 250 ευρώ. Για όσους δεν συμμορφωθούν, η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Αστυνομία για να τους επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις και ποινές, ήτοι τσουχτερό πρόστιμο και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. 

Αριθμός Αναγνώσεων (689)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πτώση και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών

Πτώση και στις ασφαλίσεις κατά ζημιών

Μειωμένη κατά 14% το 2014 η παραγωγή ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Στο 1,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων χερσαίων οχημάτων και αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2014 και ήταν μειωμένη κατά 14,1% σε σχέση με το 2013. Την ίδια χρονιά, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών κατέγραψαν παραγωγή 2 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 10,5% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Αριθμός Αναγνώσεων (604)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Πληγή τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως η τρύπα

Στα 26 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται η τρύπα που προκαλούν στα δημόσια έσοδα τα ανασφάλιστα οχήματα, που πλέον φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Τα στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΕΕ. Μάλιστα, στα 26 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών και οι φόροι που θα προέκυπταν από αυτά.

Αριθμός Αναγνώσεων (818)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Υποχώρησε η παραγωγή ασφαλίστρων

Άσχημη η εικόνα του 11μηνου λόγω capital controls

Mείωση της παραγωγής ασφαλίστρων 11μήνου (Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015) για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, έστω και χαμηλότερη των αρχικών προβλέψεων, δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου. Παρά το εξαιρετικά δύσκολο γ' τρίμηνο λόγω capital controls και τραπεζικής αργίας, η ασφαλιστική αγορά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της στο δίμηνο διαμορφώνοντας συνολική παραγωγή 11μήνου 3,252 δισ. ευρώ με υποχώρηση 5,9% έναντι του περυσινού 11μήνου.

Αριθμός Αναγνώσεων (811)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
12345