Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Αλλάζουν οι τάσεις στην ασφαλιστική αγορά

Ενισχύονται οι ασφαλίσεις ζωής

Η καθίζηση της ασφαλιστικής παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτου και η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό στους πολίτες έχουν αναγκάσει τις ασφαλιστικές να αλλάξουν τάσεις στο θέμα της διαχείρισης των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων.

Αριθμός Αναγνώσεων (946)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Κέρδη 41,9 εκατ. το 2015 για την Interamerican

Επιστροφή στην κερδοφορία, μετά από το κακό 2014, για την Interamerican

Κέρδη προ φόρων 41,9 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών το 2014) παρουσίασε το 2015 η Interamerican με συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 341 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη υπερέβησαν τον στόχο κατά 68%, οι γενικές ασφαλίσεις συνεισέφεραν 26,6 εκατ., ενώ η Ζωή και η Υγεία συνεισέφεραν 15,4 εκατ. Η κερδοφορία οφείλεται, πέρα από την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων σε ένα δύσκολο και ασταθές περιβάλλον, στην καλύτερη διαχείριση και τις λιγότερες ζημίες. Αυξημένη είναι και η φερεγγυότητα των εταιρειών της Interamerican, με την εταιρεία Ζωής να παρουσιάζει δείκτη 207% και την εταιρεία Ζημιών 377%.

Αριθμός Αναγνώσεων (772)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Σε αυτοκίνητο και υγεία εστιάζει η Groupama

Διατήρησε τη θέση της στην αγορά και αύξησε το μερίδιό της στις γενικές ασφαλίσεις

Η Groupama ασφαλιστική παρουσίασε τα αποτελέσματα για το έτος 2015 και τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά την κρίση κατόρθωσε να αντέξει στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν. Ο κύκλος εργασιών της είχε ύψος 138,239 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 53,6 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις.

Αριθμός Αναγνώσεων (748)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τα μυστικά της ασφάλισης πυρός

Τα μυστικά της ασφάλισης πυρός

Τι να προσέξετε για να είστε πραγματικά καλυμμένοι

Τη σημασία της ασφάλισης πυρός για την προστασία της περιουσίας μας ήρθαν και φέτος –όπως γίνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα- να μας θυμίσουν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από μερικές ημέρες και οι οποίες απείλησαν και κατοικημένες περιοχές εντός της Αττικής. Όπως σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις έτσι και η ασφάλιση πυρός έχει τα δικά της μικρά μυστικά που καλό είναι κάθε λήπτης ασφάλισης να γνωρίζει προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη προστασία της κατοικίας του.

Αριθμός Αναγνώσεων (1121)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 1.0
Tags:
Πώς να αποφύγετε τις παγίδες στην ασφάλιση κατοικίας

Πώς να αποφύγετε τις παγίδες στην ασφάλιση κατοικίας

Τρία σημεία-κλειδιά για τα οποία απαιτείται προσοχή

Ένα λάθος ή μια παράλειψη κατά την επιλογή και την υπογραφή ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου μπορεί να αποβεί μοιραίο την ώρα της αποζημίωσης και ουσιαστικά να καταστήσει μια ασφάλιση «δώρο άδωρο». Για αυτό το λόγο ασφαλιστικοί σύμβουλοι προτείνουν να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια σύναψης του συμβολαίου και ιδιαίτερα στην ασφάλιση κατοικίας εφιστούν την προσοχή σας.

Αριθμός Αναγνώσεων (1107)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Το «λυσάρι» της ασφάλιση κατοικίας

Το «λυσάρι» της ασφάλιση κατοικίας

Το MoneyGuru.gr δίνει απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για την ασφάλιση κατοικίας

Η ασφάλιση κατοικίας προστατεύει τον λήπτη της ασφάλισης έναντι τυχαίας ζημιάς, απώλειας ή καταστροφής που μπορεί να συμβεί στο σπίτι ή το διαμέρισμα, την επίπλωση ή τα προσωπικά του αντικείμενα από ένα αριθμό κινδύνων που καθορίζονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το MoneyGurυ.gr δίνει απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για την ασφάλιση κατοκίας. 

Αριθμός Αναγνώσεων (1041)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Ασφάλιση κατοικίας: Προσοχή στους «περιορισμούς»

Ασφάλιση κατοικίας: Προσοχή στους «περιορισμούς»

Οι διαφορές στα συμβόλαια κατοικίας που θέλουν προσοχή

Με μια πρόχειρη ματιά τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που προσφέρει σχεδόν το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών φαίνονται ίδια. Μια πιο προσεχτική εξέταση στα συμβόλαια όμως μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές διαφοροποιήσεις ειδικά στους ειδικούς και γενικούς όρους που τα συνοδεύουν.
Αριθμός Αναγνώσεων (960)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: 2.0
Tags:
Πως λειτουργεί η ασφάλιση εξοχικής κατοικίας

Πως λειτουργεί η ασφάλιση εξοχικής κατοικίας

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ασφαλίσετε το «σπίτι στο χωριό»

Οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες διαθέτουν και μια δεύτερη εξοχική κατοικία ή αυτό το…«σπίτι στο χωριό», το οποίο ακριβώς όπως και η μόνιμη κατοικία «απειλείται» καθημερινά από δεκάδες κινδύνους που καλύπτουν κατά κανόνα οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας για εξοχικά έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που καλό είναι ο κάθε ασφαλισμένος να τις γνωρίζει εκ των προτέρων.

Αριθμός Αναγνώσεων (1052)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Τα μυστικά της ασφάλισης θραύσης κρυστάλλων

Τα μυστικά της ασφάλισης θραύσης κρυστάλλων

Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι να προσέξετε

Πρόκειται για μια από τις απλές και συνηθισμένες καλύψεις η οποία όμως έχει και αυτή τα δικά της μυστικά. Ο λόγος για τη «θραύση κρυστάλλων» η οποία συναντάται τόσο στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου όσο και στις ασφάλειες κατοικίας.

Αριθμός Αναγνώσεων (1604)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
Οι τρεις μεγαλύτερες απειλές για το σπίτι σας

Οι τρεις μεγαλύτερες απειλές για το σπίτι σας

Για ποιους κινδύνους αξίζει να ασφαλίσετε το ακίνητο σας

«Έχω τουλάχιστον ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου». Η φράση αυτή ακούγεται ολοένα και πιο συχνά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, καθώς με ένα ποσοστό ιδιοκατοίκησης που φτάνει το 75%- από τα υψηλότερα στην Ευρώπη- είναι φανερό πως η οικία αποτελεί για τον Έλληνα ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και πολλές φορές το επιστέγασμα των κόπων μιας ζωής. Το «κεραμίδι» αυτό, όμως, αντιμετωπίζει μια σειρά κινδύνων που μπορεί να επιφέρει σημαντικές ζημιές με πολύ μεγάλο κόστος επιδιόρθωσης, τους σημαντικότερους από τους οποίους σας παρουσιάζει το MoneyGuru.gr

Αριθμός Αναγνώσεων (1251)/Σχόλια (-)/ Βαθμολογία: Καμία βαθμολογία
Tags:
RSS
123